1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. VAATA VIDEOT! Raimo Laid räägib TTV saates Suvemiks restoran Trattoria Massimo algavast sügis-talvisest hooajast
VAATA VIDEOT! Raimo Laid räägib TTV saates Suvemiks restoran Trattoria Massimo algavast sügis-talvisest hooajast

VAATA VIDEOT! Raimo Laid räägib TTV saates Suvemiks restoran Trattoria Massimo algavast sügis-talvisest hooajast

Raimo LaidInimesele on kingitud vaim, mis igatseb luua ning kogeda meeliülendavaid emotsioone. Oleme avatud kõigele esteetiliselt ja maitseliselt nauditavale, lastes iseendil saada rahuldatud hingelise seisundi. Seepärast ei piirdugi me lihtsalt söömisega söömise pärast, vaid igatseme emotsionaalsete väärtuste järele.

Selliseks võimaluseks, ammutada rahulolu, on Tallinna kesklinnas paiknev Trattoria Massimo restoran, kus võlutakse külastajate meeli meisterlike maitsvate roogadega ning mille valmistamise kaudu pakutakse ohtralt ka silmailu.

Itaaliapärane restoran on kandnud hoolt menüü ja veini rikkaliku valiku eest, kinkides neile, kes ootavad lõõgastust ning suurepäraseid maitseelamusi, komplekti kaunist miljööst, maitsetest, tunnetest ning lugupidavast teenindusest.

Saatel Suvemiks on võimalus vestelda uue hooaja alustamisest omanikeringist Raimo Laidiga.

Raimo, kas Teie olete Tallinna kesklinnas asuva Maakri tänava väga suure restorani Massiomo üks omanikest?

Just!

Olete samas restoranis olnud ka kokk?

Alustasin kokana ning aasta eest sain hea pakkumise ning ühtlasi võimaluse alustada tööd juba restorani omanikuna.

On see restoranide puhul tavaline, et kokast kasvab lõpuks omanik ja see ongi loogiline järgnev etapp?

Kui on ettevõtlikkust, siis kindlasti. Enne, kui üldse omanikustaatusesse jõutakse, tasubki kõik eelnevad etepid ise läbi teha, mis võimaldab hiljem lihtsamini aru saada murekohtadest ja mõista näiteks, mida tähendab köögi- või teeninduspool.

Trattoria Massimo restoran on väga populaarne ning sügis-talvisel ajal on sinna kohati päris raske kohti broneerida. 

Septembris ongi nii, et nädalavahetustele planeeritakse live-esinemisi, pakutakse häid roogasid, muidugi häid kokteile ja veine. Veinivalik on muide hästi lai. Arvan, et kohe lähiajal saabki täpsemalt meedia vahendusel teada erinevatest üritustest, mis meil toimuma hakkavad.

Millistel õhtutel täpsemalt need esinemised toimuvad?

Tavaliselt tulevad esinejad reedel ja laupäeval ja see ongi niisugune informatsioon, millest nüüd juba lähiajal täpsemalt kuuleme.

Kas uue hooaja algus tähendab ka millegi uue tulekut laudadele?

Kindlasti! Vahetame menüüd 3-4 korda aastas. On loomulikult ka grupi- ning erinevad suupistemenüüd. Menüüst rääkides, siis see on huvitav. Esindatud on väga erinevad eelroad, mida leidub igale maitsele. Pearoogadest tahan esile tuua küüliku- ja vasikaliha. Itaaliapärase nimega restoranis on loomulikult olemas väga suur pitsavalik. Desserte leiab palju.

Itaaliapärase menüüga käibki vist kaasas suur magustoiduvalik?

Jah. On  erinevad tiramisud, šokolaadikoogid ja no mis iganes siis kellelegi sobib.

Restorane on väga palju. Midagi peab teil olema täiesti omanäolist, et nii suur ja edukas restoran suudaks konkurentsis püsida. On nii?

Jaa, selle aja vältel, mis ma seal nüüd olen majandanud, oleme teinud ikkagi sellise menüü, mis on rohkem justkui kunstipärane. Meile meeldib hästi palju toiduga n-ö mängida ja luua ohtrasti nüansse.

Nagu öeldakse, et süüakse ka silmadega ja lisaks maitseelamustele on seega rõhk suuresti disainil?

Kindlasti! Sellele just olemegi viimasel ajal kõvasti rõhku pannud. Maitsetest rääkides, siis on meil kasutusel ainult värsked toorained. Maitsed on hästi olulised ja me kombineerime pidevalt erinevaid tooraineid.

Kas meie inimesed armastavad restoranis käia või tuleb peamiselt siiski turist?

Ootame meile Maakri tänavale väga oma inimesi ja neid käib. Väliskülalised jäävad rohkem vanalinna. Loomulikult on meie koht avatud kõikidele soovijatele.

Kuna Massimo on väidetavalt Tallinna kõige suurem restoran, siis peaks ruumi jaguma?

Kas nüüd just kõige suurem, kuid kindlasti üks suurimaid. Restoranis on 200 istekohta ning lisaks oleme teinud ka püstijalaüritusi osalejate arvuga 300 ringis.

Kas pakute ka toidu kojutoomisteenust?

Pakume küll. Restoraniga ühes tegutseb meil catering’i ettevõte, mis võimaldab toidu koju toimetada. Paljudel toimuvad kodusel pinnal või mujal üritused, mistõttu tellitakse meilt toidud enda määratud kohta. Meie poolt pakutava teenuse sisse käib lisaks kohale viimisele ka peojärgne koristamine, mis on väga-väga hea ja mugav.

Kas oma pidusid planeeritakse ja peetakse meil palju?

Ikka jah, aga nädalavahetustel tahavad ju ikka inimesed lõõgastuda ning minna ka välja. Meie võtame nii külastajaid restoranis kohapeal vastu, kui viime ise vajaliku kohale.

Kas kõik nädalavahetused on juba ette broneeritud?

Ei, praegu on veel ikka kohti ja ruumi, kuid tasub kiirustada jah. Kui tulemas on ikkagi head artistid, eeldab see, et broneeritaks aegsasti.

Mida soovitate neile, kes plaanivad tulla, aga ei tea veel kohast midagi ega oska valikut teha?

Arvan, et üks võimalus on uurida lähemalt meie kodulehte ning vaadata ka pilte. Sealt saab suure hulga informatsiooni selle kohta, millega tegeleme ja mida pakume. Loomulikult tasub silmas pidada ka meediakajastusi. Niisiis saab teada!

Saab teada! Kes veel ei ole käinud, siis teadke, et restoran Trattoria Massimo ootab teid Tallinnas Maakri tänaval!

Uuri lähemalt SIIT!

VAATA VIDEOINTERVJUUD

Head Uudised GoodNews