1. Avaleht
  2. Loomad
  3. VAATA VIDEOT! TÄNA+! Jääkarude uue kodu projekt vajab kiiret starti
VAATA VIDEOT! TÄNA+! Jääkarude uue kodu projekt vajab kiiret starti

VAATA VIDEOT! TÄNA+! Jääkarude uue kodu projekt vajab kiiret starti

IMG_6610Tallinna TV uudistesaate meeskond seisab hetkel jääkarude puuri ees, kus enam kui kolme aasta eest tutvusid kaks naist, Veronika ja Olivia, keda hakkas siduma ühine mure loomaaia jääkarude kitsaste elutingimuste pärast, millest nüüdseks on saanud suur soov karusid aidata.

“Kui vaadata olemasolevaid tingimusi, siis need on kohutavad. Mõmmikutele on vaja uut eluaset, nii see enam ei lähe,” räägib Veronika Padar. “Meil on käinud nimekad loomakaitseorganisatsioonid, kes on teinud ettekirjutisi ja kui lähiajal midagi ei muutu, viiakse jääkarud lihtsalt minema!”

IMG_6654

Praegu on polaariumi jaoks plaanid siiski juba olemas ja ka ekspositsioonimakett on valmis. Ehituse maksumuseks hinnatakse 3-4 miljonit eurot.

“Jääkarud armastavad ujuda, liikudes kuni 100 kilomeetrit päevas, siis aga on see võimalus olematu,” selgitab Veronika.””Uues polaariumis on basseini sügavuseks kuni neli meetrit ja platvormilt saab vaadata, kuidas nad sukelduvad ning kui maa alla laskuda, siis näeb ka altpoolt seda, kuidas nad vees ujuvad.”

IMG_6685Loomaaia põhjaväravast sisenedes jääb paremat kätt ala, kus praegu on Davidi hirved, tulevikus aga peaks just sinna tulema polaarium.

Selleks on aega kaks aastat, seega oodatakse inimestele ja ettevõtetelt annetusi ning 18. novembril toimub kunstirestoranis Art Priori heategevuslik õhtusöök, arutamaks jääkarude saatuse üle.

VAATA VIDEOT!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews