1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. VAATA VIDEOT! TTV saates Suvemiks puhutakse kaisukarudele elu sisse!
VAATA VIDEOT! TTV saates Suvemiks puhutakse kaisukarudele elu sisse!

VAATA VIDEOT! TTV saates Suvemiks puhutakse kaisukarudele elu sisse!

TTV saates Suvemiks puhutakse kaisukarudele elu sisse
Vasakult: Stenver, Keiti ja Lea Sõrmus

Kas tunnete vahel, et ei ole veel suureks kasvanud? Peeglist vaatab küll vastu täiskasvanu või koguni küpses eas tegelane, aga süda on sees rõõmus, nooruslik ja kohati lapsemeelne. Ei ole vahet, kui suured või väikesed me oleme – õrnust, hellust, armsust ja vahel ka lohutust vajame eneste ümber nagu õhku. Ka pealtnäha kõige kivisema närviga mehemürakas heldib ja kellel siis ei tekiks tahtmist vahel armsate ja pehmete mänguasjadega üllatada neid, kellest väga hoolime, et neisse sisendada samu õrnu tundeid, mida lemmikud meis enestes esile kutsuvad?

Mäletate räbalaks kallistatud ja tudutud kaisukarukesi, kel aastaid kukil juba oi-kui-palju? No nii!

Nüüd on esmakordselt Eestis võimalus minna spetsiaalsesse kaisu- ja lemmikmänguloomakeste poodi Ülemiste keskuses, valida sealt mõni, kes paneb heldima ja äratada ta ellu! Võimalus on teha suurepärane kingitus kallitele või koguni iseendale!

Suvemiksi stuudios on külaliseks peatselt Ülemiste keskuses avatava Kaisukarude kaupluse omanik Lea Sõrmus, kes on ühes võtnud palju põnevaid kaisukarusid, kuid mitte ainult, sest temaga tulid kaasa ka Keiti ning Stenver. Tere!

Tere!

Te olete kõik üks perekond, vanaema lastelastega, aga kes need siis kaasas on?

Lea: Need on kaisuloomad. Oleme oktoobri lõpus avamas Tallinna Ülemiste keskuses selliste kaisuloomade kauplust.

Eestis vist varem kaisuloomade kauplust ei ole olnud?

Lea: Ei, mänguasjade poed on, aga see on esimene kauplus, kus on võimalus igaühel, nii suurel kui väiksel, tulla kauplusesse, valida välja oma lemmik, ise ta valmis ehitada ja ellu äratada!

Kas enne omaniku leidmist on nad siis veel n-ö sellised tühjad kestad, nagu teil käes on, ja elluäratamise ootel?

Lea: On kestad, n-ö nahad, ja valikus on neid pea kuuskümmend. Hästi palju on karusid, tiigreid, koerakesi, ahve, tibusid, jäneseid jne.

Aga kuidas nad saavad selliseks pontsakaks, mõnusaks ja pehmeks?

Lea: Meie kaupluses on olemas spetsiaalne täitemasin. Kui lemmikloomake on välja valitud, minnakse täitemasina juurde. Võimalik on veel valida oma loomale hääl. Kui keegi ostab näiteks loomakese sünnipäevakingituseks, on võimalus selle sisse valida sünnipäevalaul. Kui kallim kingib lemmiku oma armsamale, on võimalik looma sisse panna musihääled. Kui keegi tahab, et loomakese sees oleks tema enda hääl, siis on ka see võimalus olemas.

Kas enda hääle saab sisse lugeda ja siis elule puhuda?

Lea: Kinkija loeb näiteks oma hääle peale jah, mis pannakse kesta sisse. Seejärel täidab masin looma spetsiaalse materjaliga. Kui lemmik on saanud mõnusasti pontsakaks, peab ta ka ellu ärkama.

Mida see tähendab?

Lea: Tähendab seda, et vaja läheb südant.

Stenver, sina tead vist küll, kuidas loomakese sisse südant saada?

Stenver: Jaa! Süda tuleb kätte võtta ja hõõruda nii, et see saaks soojaks. Siis tuleb panna pea kohale ning raputada, et karu saaks sama targaks kui sinagi. Süda tuleb siis panna enda südame peale, et te jääksite alatiseks sõpradeks. Siis tuleb panna veel süda oma põse vastu ja jälle hõõruda, et ta naerataks niisamuti nagu sa isegi. Süda tuleb panna ka nina vastu. Ise samal ajal paned silmad kinni ja soovid ühe soovi, teed südamele siis musi ning sinu soov läheb täide. Nüüd võib südame karule sisse panna ja ta ärkabki ellu!

Stenver, sul tuli see nii hästi välja, et sina oled vist küll mitmele kaisukarule südame sisse pannud ning elu sisse puhunud?

Stenver: Jah!

Kui palju lemmikuid on vanaema lubanud välja valida? Vanaemad on ju lahked ja nii võib lõpuks tuba kaisukarusid täis saada.

Stenver: Ei, mina ei ole endale neid kaisukaid eriti võtnud, aga mu õde Keiti on küll võtnud!

Keitil on praegu lemmiku riietamine pooleli. Kas lemmikute riided saab ka teie kauplusest?

Lea: Jah ja nüüd ongi see hetk, kui kaisuloom on saanud omale südame ja ärganud ellu. Ta vajab meie kauplusest omale sünnitunnistust. Loomakesele võib panna nime. Näiteks, kui ta edasi kingitakse, siis ei ole ju ka ükski beebi riieteta. Seega on kaupluses suur valik riideid lemmikutele – kleidid, kostüümid, jalanõud – kõik vajalik.

Ja veel, loomakesi on kahes suuruses: suuremad 40 cm ning pisemad 20 cm. Eriline on, et meilt leiab palju kingiideid. Eestis ei ole see kombeks, aga näiteks Taanis on väga levinud, et kui noorpaar abiellub, siis peigmehe vanemad kingivad noorpaarile pulmapäevaks kaisuloomi.

Kuigi kaupluse avamine toimub oktoobrikuus, on võimalik huvilistel infot saada juba septembrist? Aga kas täis neid lemmikuid siis veel puhuda ei saa?

Lea: Täis neid septembris veel puhuda ei saa. See saab toimuma oktoobris ja meie kaupluses. Alates septembrist käivitub meie E-pood Internetis aadressil: www.kaisumaa.eu ja kõikidel huvilistel on võimalik meie tegemistega end kurssi viia.

 VAATA VIDEOINTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews