1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Vabaduse väljakul tähistatakse laupäeva Hiina uut aastat
Vabaduse väljakul tähistatakse laupäeva Hiina uut aastat

Vabaduse väljakul tähistatakse laupäeva Hiina uut aastat

17. veebruaril algusega kell 16 tähistatakse Hiina uut aastat traditsiooniliselt Vabaduse väljakul.

Lisaks meeleolukale kontserdile Pekingi artistide poolt, on võimalus jälgida koera-aasta teemaliste jääskulptuuride valmimist, vaadata vabaõhunäitust ning külastada hiina toidu- ja käsitöötelke. Ürituse avavad Tallinna linnapea Taavi Aas ning Hiina Vabariigi suursaadik Eestis Qu Zhe.

Kollase maakoera aasta saabumise puhul tulevad Eestisse Pekingi Hiina orkestri muusikud hiina traditsiooniliste pillidega, tantsijad Pekingi kaasaegse tantsu trupist, võitluskunstide artistid, Hiina jääskulptorid ja kunstnikud, kes esitlevad Hiina ajaloolist puulõike ja emailitehnika kunsti.

Lisaks kaugetele külalistele saab Vabaduse väljaku laval näha Eesti Wushu harrastajaid spordiklubist Julged, Tai-Chi Spordiklubi etteastet, draakoni- ja lõvitantsu, trummareid Silver Ulviku juhtimisel ja Müstika Tantsustuudio tuleshow’d. Saab maitsta Hiina roogasid ja uudistada Hiina kaupu.

Teist aastat järjest valmivad pealtvaatajate silme all samaaegselt hiina kunstniku jääskulptuur ja Tauno Kangro modelleeritud teos. Sel aastal kujutavad skulptuurid koeri.

Kontsert algab kell 16.00, kuid publik on oodatud platsile juba alates keskpäevast, et imetleda fotonäitust, skulptuure, hiina käsitööd ning maitsta aasiapäraseid hõrgutisi.

Head Uudised GoodNews