1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Vabaõhumuuseum kutsub vastlatrallile Leigaritega!
Vabaõhumuuseum kutsub vastlatrallile Leigaritega!

Vabaõhumuuseum kutsub vastlatrallile Leigaritega!

Eesti Vabaõhumuuseum kutsub 3.-5. märtsini vastlaid tähistama.

Ürituse koordinaatori Mirey Ulmi sõnul aitab vastlapäev pikka kevadeootust rõõmsama meelega täita. ”Igaüks teab, et vastlapäeval tuleb liugu lasta ja hernesuppi süüa, kuid selle tähtpäeva juurde kuulub palju muudki põnevat, mis ajakohane ka siis, kui ilm kelgumäele ei luba. Siiski julgeme lubada, et kuigi linna keskel tundub, et lund pole, saab vabaõhumuuseumi metsade vahel kasvõi väikse liu lasta. Abiks seegi!” sõnas Ulm.

Muuseumi taludes ja õuedel võib kätt proovida linatöödes, meisterdada ja vuristada vastlavurri, tutvuda 1930. aastate ilunippidega ja mängida vanu vahvaid vastlamänge: puusuuskadel liugu lasta, kada ajada ja sigu põllule veeretada. Pühapäeval meisterdatakse eestlaste muistset metsajumalust Metsikut, kellele iga külastaja oma soovipaela saab külge siduda.

Pühapäeval saab lustida folklooriringi Veerik laste ja pärimusmuusikalaagri Maailmaotsas noortega. Teisipäeval lõpetab vastlatralli Leigarite eestvedamisel simman, mis on pühendatud Leigarite kunstilise juhi Kristjan Toropi 85. sünniaastapäevale. Kolu kõrts pakub toekat hernesuppi, seajalgu ja vastlakukleid.

9. märtsil saab setu talu ja peipsivene maja ümbruses osa maslenitsast ehk vastlapidustustest vana kalendri järgi.

Head Uudised GoodNews