1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Vabariigi President suundub töövisiidile Lõuna-Koreasse ja Armeeniasse
Vabariigi President suundub töövisiidile Lõuna-Koreasse ja Armeeniasse

Vabariigi President suundub töövisiidile Lõuna-Koreasse ja Armeeniasse

Tänasest kolmapäevani on president Kersti Kaljulaid töövisiidil Lõuna-Koreas, kus osaleb Aasia suurimal arvamusliidrite konverentsil.

Neljapäeval ja reedel osaleb riigipea Armeenias Jerevanis toimuval üleilmsel prantsuskeelsete riikide tippkohtumisel, et arutada kogunenud riigipeadega Eesti kandideerimist ÜRO Julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks.

Lõuna-Korea visiidil saadab Vabariigi Presidenti ka Eesti äridelegatsioon. Riigipea peab Seoulis toimuva World Knowledge Forumi avakõne ning avab e-residentsuse stendi. Samuti kohtub ta visiidi käigus Lõuna-Korea ettevõtjatega ja Seouli linnapeaga ning peab kõne EWHA Naiste Ülikoolis.

Neljapäevast reedeni on president Kaljulaid töövisiidil Armeenias. Visiidi käigus kohtub ta Armeenia president Armen Sarkissianiga ning osaleb Jerevanis prantsuskeelsete riikide tippkohtumisel, kus peab kõne plenaaristungil. Riigipea kohtub kahe päeva jooksul tippkohtumisele kogunenud riigipeadega ning prantsuskeelsete riikide organisatsiooni (Organisation Internationale de la Francophonie) peasekretäridega. Kohtumiste peateemaks on Eesti kandideerimine ÜRO Julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks aastateks 2020-2021.

Vabariigi President naaseb Eestisse reedel.

Head Uudised GoodNews