1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Vadim Belobrovtsev: hariduse tähtsust inimese elus läbi aegade on raske üle hinnata
Vadim Belobrovtsev: hariduse tähtsust inimese elus läbi aegade on raske üle hinnata

Vadim Belobrovtsev: hariduse tähtsust inimese elus läbi aegade on raske üle hinnata

Jüri Ratas ja Vadim Belobrovtsev

Kolmapäeval, 30. mail algusega kell 14 toimub Lillepaviljonis pidulik vastuvõtt, kus Tallinn tänab haridusasutuste juhte õppeaasta jooksul tehtud töö eest ning tunnustab hariduskonkursside võitjaid.

Linna tänu ja tunnustuse annab edasi abilinnapea Vadim Belobrovtsev. „Vana-Kreeka filosoof Platon on öelnud, et suund, kuhu haridus inimese viib, määratleb tema tulevase elu. Ja tõepoolest – hariduse tähtsust inimese elus läbi aegade on raske üle hinnata,“ rääkis Belobrovtsev. „Sama moodi on raske üle hinnata nende inimeste tööd, kes hoolitsevad hariduse käekäigu eest meie lasteaedades ja koolides ning kellest sõltub meie laste kujunemine haritud ja õnnelikeks inimesteks. Tänan linna nimel kõiki haridusjuhte lõppeval õppeaastal tehtud töö eest ning soovin neile meeldivat suvepuhkust, et koguda energiat uueks õppeaastaks. Loodan, et direktorid viivad head soovid edasi ka oma meeskondadeni.“

Vastuvõtule Lillepaviljonis on kutsutud Tallinna haridusasutuste direktorid, konkurssidel parimad pedagoogid ning esmakordselt ka õpilased, kokku 250 inimest.

Teenekale koolijuhile, Tallinna Prantsuse Lütseumi direktorile Lauri Leesile annab linn elutööpreemia. Staažikaid haridustöötajaid Aide Varet (Tallinna Vormi Lasteaia direktor) ja Natalja Lapikovat (Tallinna Haridusameti vanemspetsialist) tunnustatakse Tallinna raemedaliga.

Kuna Tallinna haridusvallas on käimas tunnustamise aasta, antakse Lillepaviljonis seekord üle tavalisest enam auhindu.

Autasustatakse Tallinna Haridusameti korraldatud konkursside „Tegus õpilane“, „Tegus sporditegelane“, „Noor kultuuritegelane“, „Tegus õpilasesindus“, „Tervise tegu“, „Koostööprojekt 2018“ ja „Haridusuuendus“ võitjaid.  Tunnustatakse edukamaid koole koolispordis ja aineolümpiaadidel ning aasta olümpiaadide juhendajat.

Esimest korda annab haridusamet välja tiitlid „Tegus juht 2018“, „Tegus haridusasutus 2018“, „Tunnustav kool“ ja „Tunnustav lasteaed“.

Konkursside võitjate nimed avalikustatakse vastuvõtul ja pärast vastuvõttu Tallinna Haridusameti kodulehel.

Muusikalist külakosti pakub tšellokvartett C-JAM – unikaalne kooslus muusikutest, kes ei karda avardada piire ja esitada endale väljakutseid.

Head Uudised GoodNews