1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VADIM, EVGENI JA VLADIMIR I Maikuus sündisid Keskhaigla sünnitusmajas kolmikud
VADIM, EVGENI JA VLADIMIR I Maikuus sündisid Keskhaigla sünnitusmajas kolmikud

VADIM, EVGENI JA VLADIMIR I Maikuus sündisid Keskhaigla sünnitusmajas kolmikud

Emadepäeva eel, 6. mail, sündisid Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmajas kolmikud – kolm vahvat poissi. Lapsed ei ole Taisiia ja Igori peres esimesed – kodus on ootamas ka 3,5 aastane suur vend.

Kolmikud sündisid Tallinna perre raseduse 35. nädalal; Vadim kaalus 2,4 kg, Evgeni ligi 2,4 kg ja Vladimir 2,1 kg.

Ema Taisiia sõnul tuli uudis kolmikute perre lisandumisest väga ootamatult. „7. rasedusnädalal sain teada, et ootan kaksikuid, kuid hiljem selgus, et ikkagi on tulemas kolmikud,“ rääkis ema, kuidas see uudis alguses tuli suure šokina.

Tavaliselt on kolmikute sünd üsna haruldane nähtus. Ida-Tallinna Keskhaigla Naistekliiniku  ämmaemandusjuhi Vivian Arusaare sõnul sünnib aastas Eestis kolmikuid tavaliselt 2-3 paari.  Meie sünnitusmajas sündisid kolmikud sel aastal esmakordselt. Selle aasta alguses on sündinud Eestis veel ühed kolmikud Viljandimaa perre.

Kolmikute sünd on tavalisest erilisem ja et see ime saaks sündida, on vaja ka tavapärasemast paremat meditsiinilist valmisolekut. „Hetkel sündinud kolmikud on tublilt ja suuremate probleemideta kohanenud ja oma esimeste elupäevadega kogu haiglapere rõõmustanud. Kolmikute sünd on alati seotud suuremate ohtudega. Ema rasedus peab olema korrektselt jälgitud. Sünnitus planeeritakse võimalusel ette. Kindlasti peab olema sünnitusmajas valmisolek nii aparatuuri kui personali näol – kui lastel on kohanemisraskused, saab neid aegsasti abistada. Seetõttu on kolmikute sünd mõeldav ainult suures haiglas – kohas, kus on olemas piisavalt oskustega naiste ja lastearste ning ämmaemandaid ja laste intensiivraviõdesid, kuna samaaegselt sünnib korraga kolm väikest last,“ kommenteeris Arusaar.

Kolmikute esimene elunädal on haiglas möödunud vaikselt. Peale sündi on nad kosunud koos emaga sünnitusjärgses perepalatis. „Lapsed on tublid. Algul oli küll raske peale keisrilõikust lastega toimetada, aga õnneks olid osakonna ämmaemandad ja õed väga palju abiks,“ kommenteeris ema Taisiia. „Olen väga tänulik selle eest!“

Koju saades ootab noort peret ees suur väljakutse – ainult oma jõududel hakkamasaamine. Ema sõnul saab tööl käiv pereisa Igor rohkem nädalavahetustel laste kasvatamisel toeks olla ja anda seega natuke emale aega ka iseenda jaoks.

Head Uudised GoodNews