1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Vahva! Sõle raamatukogus saab nüüdsest kasutada overlokmasinat
Vahva! Sõle raamatukogus saab nüüdsest kasutada overlokmasinat

Vahva! Sõle raamatukogus saab nüüdsest kasutada overlokmasinat

Sõle õmblustuba_2Kui seni oli Sõle raamatukogu õmblustoas kasutamiseks vaid õmblusmasin, siis nüüd ootab huvilisi ka overlokõmblusmasin. Kohe, peale õmblustoa avamist eelmise aasta jaanuaris, avaldasid paljud tallinlased soovi kasutada lisaks õmblusmasinale ka overlokõmblusmasinat ning selle kasutamise võimalust on soovitud kogu aasta jooksul.

Õmblusmasina kasutamiseks peab kasutaja oma niidi kaasa võtma, overlokmasina puhul seda vajadust ei ole. Tänu õmblustoa sponsorile Abakhan Fabrics Eesti AS-le on raamatukogu varustatud musta, valge ja beeži overlokniidiga. Kuna overlokmasina niidistamine on keeruline, siis tänu Abakhan Fabrics Eesti AS toetusele kaob ära vajadus iga õmbluskorra eel ja järel niidistamine ette võtta. Lisaks õmblusmasinatele on õmblustoas külastajate kasutuses suured lauad lõigete võtmiseks ning triikimislaud aurutriikrauaga. Õmblemiseks vajalikud vahendid nt kalkapaber, riie jms tuleb õmblejatel ise kaasa võtta.

Need, kellel overlokmasina kasutamise oskusi napib, on oodatud kolmapäeval, 22. märtsil kell 14‒17 toimuvasse õpituppa. Overlokõmblusmasinat ja selle kasutamisvõimalusi tutvustab Aimi Rekka PeenWärk OÜ-st. Osavõtt on tasuta ja kõik huvilised on oodatud.

Iga kuu kolmandal neljapäeval kell 15.00 tegutseb Sõle raamatukogus laste õmblusring „Õmbleme koos Lyga“, kus jagatakse lihtsamaid õmblustarkusi ja-nippe. Laste õmblusringi viib läbi raamatukogu vabatahtlik.

Sõle õmblustuba

Raamatukogus on võimalik kohapeal kasutada ja koju laenata nii eesti- kui venekeelset õmblemisalast kirjandust. Lõigete võtmiseks saab kasutada ja koju laenata venekeelset ajakirja Burda ning soomekeelset ajakirja Ottobre Design, viimane keskendub eelkõige laste- ja noortemoele.

Aastapäevad tegutsenud õmblustuba on tallinlaste poolt hästi vastu võetud. Enamik õmblustoa kasutajatest kasutab võimalust raamatukogus õmmelda korduvalt. Õmmeldud on voodipesu, kardinad, aga ka kleite. Kuna huvilisi jagub, siis tuleb kasutamiseks aeg raamatukoguga eelnevalt kokku leppida kas raamatukogus kohapeal, e-posti aadressil sole@tln.lib.ee või telefonil 601 9153. Õmblustuba võib kasutada vaid isiklikul otstarbel õmblemiseks ja kasutamine on tasuta.

Tallinna Keskraamatukogu tänab Abakhan Fabrics Eesti AS-i toetuse eest.

Head Uudised GoodNews