1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Vahva värk! Põltsamaa lähedale Kuningamäe kardirajale viiakse tramm
Vahva värk! Põltsamaa lähedale Kuningamäe kardirajale viiakse tramm

Vahva värk! Põltsamaa lähedale Kuningamäe kardirajale viiakse tramm

Saduküla kardiklubi poolt võidetud ideekonkursi tulemusena viiakse Põltsamaa lähedale Kuningamäe kardirajale reisijate veoks vananenud, kuid atraktiivseks meelelahutuseks ja toitlustamiseks veel sobilik tramm.

Paraku tramm seal siiski sõitma ei hakka, vaid trammis asuvad tööle mängutuba ja väike kohvik.

Tallinna trammipark muutub järjest kaasaegsemaks. Nii otsustas Tallinna Linnatranspordi AS kinkida soovijaile kaks liinitöö lõpetanud trammi. Ideekonkursi žüriisse kuulusid aktsiaseltsi   nõukogu esimees Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas, juhatuse esimees Enno Tamm ja trammiliiklusteenistuse direktor Andres Vään.

Trammihuvilisi oli palju ning esitatud ideedest mitu äärmiselt huvitavat. Tähtajaks esitasid kava Nõmme Kalju staadionile jalgpallitrammi kavandav Nõmme linnaosavalitsus ja Põltsamaa külje alla Kuningamäele AHHAA keskuse stiilis mängutuba-kohvikunurka avada plaaniv MTÜ Kardispordiklubi Saduküla. Nendele antakse ka trammid üle. Soovi korral saab kingitusega kaasa tükikese rööbasteed, kuhu vagun paigutada.

„Plaanime trammi sisustada lastele huvitavate ja silmaringi avardavate atraktsioonidega koostöös Tartu AHHAA keskuse leiduri Tanel Linnasega. Trammis saaks avada ka kohviku. Trammi võib kaasa võtta piknikukorvi. Seal on võimalus turvaliselt ja ohutult jälgida kardivõistlusi,“ rääkis Saduküla kardiklubi eestvedaja Peeter Kallasmaa.

„Peetri peale võib kindel olla. Mille ta ette võtab, selle viib ka lõpuni. Kindlasti on tal trammiprojekti elluviimisel abiks ka abikaasa Tähti ja kogu pere,“ ütles Andres Vään , kes on ka Põltsamaa linnavolikogu esimees.

MTÜ Kardispordiklubi Saduküla pidas 5. septembril oma 36. aastapäeva. Põltsamaa külje all Kuningamäel paiknevat kardirada on edasi arendatud  1993. aastast.

„Rajal on erinevate spordiürituste korraldamiseks peaaegu kõik olemas, tribüünid ligi 600 inimesele (neist 500-le varikatusega), väga heal tasemel helitehnika, tänavakorvpalliplats, rannavõrkpalliplats, kohad telkimiseks ja autokaravanidele, kaks seitsmekohalist külalistemaja  ja viis viiekohalist kämpingumaja, pesemisvõimalus ja tualetid. Aastas külastab rada üle 5000 inimese,“ lausus Kallasmaa.

Jaan Lukas

Head Uudised GoodNews