1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Vaimupuu fotokonkursi võidutööd Tallinna Lennujaamas
Vaimupuu fotokonkursi võidutööd Tallinna Lennujaamas

Vaimupuu fotokonkursi võidutööd Tallinna Lennujaamas

vaimupuuAlates tänasest on ajakirja Vaimupuu korraldatud fotokonkursi „Elu nagu filmis“ võidutööd vaatamiseks väljas Tallinna Lennujaamas.

Vaimupuudega inimestele ja nende lähedastele suunatud ajakiri Vaimupuu korraldas 2013. aasta suvel fotokonkursi „Elu nagu filmis“, mis kutsus vaimupuudega inimesi leidma, lavastama ja pildistama filmilikke momente. Kasutada võis kõrvalist abi, ent foto autor pidi olema vaimupuudega inimene.

Kokku laekus üle 1000 foto, millest žürii valis välja parimad. Need avaldati Vaimupuu 2014. aasta kalendris ning neist on koostatud rändnäitus. Alates 25. novembrist 2013 kuni käesoleva aasta veebruari alguseni oli võimalik vaadata näitust Coca-Cola Plazas.

Tallinna Lennujaamas jääb näitus avatuks kuni märtsi lõpuni. Samas on võimalik annetada Vaimupuu tegemiste heaks.

Tänavuse fotokonkursi fotode saamisloost valmis Maria Vita ja Janek Muru lühidokumentaalfilm „Mulle meeldib pildistada“, mis on ETV eetris 1. märtsil kell 9.05.

Ülemöödunud aastal korraldatud fotokonkurss „Loodusfoto 2012“ tõi samuti üle 1000 võistlustöö. Parimad fotod kaunistasid Vaimupuu 2013. aasta kalendrit ning neist koostatud näitust eksponeeriti Käo Päevakeskuses, Sotsiaalministeeriumis, riigikogus, Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuses jm.

Ajakiri Vaimupuu tegutseb 2011. aastast, selle väljaandja on MTÜ Vaimupuu, kes lisaks ajakirja väljaandmisele korraldab ka üritusi vaimupuudega inimestele. MTÜ Vaimupuu peamine rahastaja on Hasartmängumaksu Nõukogu.

Head Uudised GoodNews