1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Valga aukodanik Laine Mänd tähistas 90. sünnipäeva
Valga aukodanik Laine Mänd tähistas 90. sünnipäeva

Valga aukodanik Laine Mänd tähistas 90. sünnipäeva

Laine Mänd ja Kalev HärkValga linnapea Kalev Härk käis eile õnnitlemas 90. sünnipäeva tähistanud Valga linna aukodanik Laine Mändi.

Laine Mänd on tuntud Valga haiglas arst – anestesioloog, keda võib pidada üheks esimeseks selle eriala rajajaks nii Valgas kui ka Eestis. Valga haiglas on ta arstina töötanud 40 aastat, alustas 1960. aastal oma tegevust narkoosiarsti ja nina-kõrva- kurguarstina. 2010. aastal tunnustati Laine Mändi Valga linna väärikama tiitliga – Valga aukodanik.

Laine Mänd on olnud sage külaline erinevatel kultuuriüritustel, ikka võis teda märgata kultuuri- ja huvialakeskuse teatrisaalis publiku hulgas etendust nautimas või muusikat kuulamas. Vaatamata kõrgele eale leidis ta tahet ja aega osa võtta ka Valga Väärikate ülikooli tegemistest.

Vestluses linnapeaga meenutati tähtpäevalise pikaajalist tööd arstina. Linnapea küsis juubilari käest, et kas Lainel on olnud soove, mida haigla töös või linnas tervikuna paremaks muuta, siis vastas juubilar, et on olnud elus liialt tagasihoidlik ja lubas olla julgem oma soovide väljaütlemisel.

Head Uudised GoodNews