1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VALI OMA LEMMIK! Veel on võimalik valida oma lemmik õpilasfirma
VALI OMA LEMMIK! Veel on võimalik valida oma lemmik õpilasfirma

VALI OMA LEMMIK! Veel on võimalik valida oma lemmik õpilasfirma

Kolmapäeva, 29. aprilli õhtul selgub avaliku veebigala vahendusel selle aasta Eesti parim õpilasfirma, aasta ettevõtlusõpetaja, mentor ja vilistlane. Veel kolmapäeva õhtuni saavad kõik hääletada oma lemmik õpilasfirma poolt ihaldatud rahvalemmiku tiitli selgitamiseks.

Eesti parim õpilasfirma selgitatakse seekord välja juba 25ndat korda ning oludele vastavalt on kogu võistlus toimunud veebi vahendusel. Ka traditsiooniline autasustamine toimub seekord veebigala vormis, millest on oodatud kõik osa võtma kolmapäeval, 29. aprillil algusega kell 18.00.

Kaks tundi varem ehk kell 16.00 lõpetatakse Junior Achievement Eesti Facebooki lehel aga häälte vastu võtmine rahvahääletusel, millega selgitatakse 24 finalisti seast välja rahvalemmik.

Junior Achievement Eesti direktor Kersti Loor lausus, et see aasta registreeriti rekordilised 445 õpilasfirmat, millest põhjalikult koostatud aruannete põhjal valiti finaali 24 parimat, kes peavad nüüd näitama suurepärast meeskonnatööd, arusaamist finantsidest, turundusest ja müügist ning jätkusuutlikkust pärisfirmana toimetulemiseks. „Kolmapäeva jooksul tuleb noortel veebi vahendusel läbida veel kaks vooru – aruanded ja vestlus žüriiga. Seejärel kuulutame võitjad välja, kell 18.00 algaval veebigalal, mida on kõik huvilised oodatud ka vaatama,“ selgitas Loor.

Lisaks aasta parimale õpilasfirmale selguvad galal ka JA Eesti aasta ettevõtlusõpetaja, JA Eesti aasta mentori ning vägeva vilistlase autasude saajad. „See on samuti väga oluline osa meie võistlusest, sest just tänu suurepärastele õpetajatele ja mentoritele on meie õpilasfirmad nii edukad olnud,“ märkis Loor.

Parimaks tunnistatud noorte ettevõte esindab Eestit Euroopa parima õpilasfirma võistlusel, kus Eesti esindajad on 25 aasta jooksul toonud koju tervelt kolm esikohta ning mitmeid poodiumikohti.

Finaalis on kokku 24 õpilasfirmat, kes esindavad koole üle terve Eesti. Kui Tallinna koolidest on kokku 9 õpilasfirmat, siis võistlustules on õpilasfirmad ka näiteks Põltsamaalt, Kiilist, Haapsalust, Võrust, Põlvast ja mujalt. Hugo Treffneri Gümnaasiumist on finaali pääsenud tervelt kolm noorte ettevõtet.

Õpilasfirmade pakutavate toodete ja teenuste hulka kuuluvad näiteks hambapesutabletid, erinevad taaskasutatud moetooted, juhtmevaba lamp, rahvamuusika ansambel ja palju muud.

Hiljuti alustas tegevust ka paljusid õpilasfirmasid koondav e-pood.

Veebigala ülekanne toimub JA Eesti Youtube ja Facebook kanalitel kolmapäeval, 29. aprillil kell 18.00.

Lemmik õpilasfirma poolt saab häält anda kuni 29. aprill kell 16ni.

Lingi nutiseadmetele leiad SIIT!

JA Eesti suurtoetaja on SEB Pank. Võistluse läbiviimist toetavad ettevõtlusõppeprogramm Edu ja Tegu Euroopa Sotsiaalfondist ja Zero Media OÜ. Eesti parima õpilasfirma riietab Euroopa võistluseks esinduslikuks ja moodsaks Monton.

Head Uudised GoodNews