1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Välisministeerium toetab “Teeme Ära!” tutvustamist maailmas
Välisministeerium toetab “Teeme Ära!” tutvustamist maailmas

Välisministeerium toetab “Teeme Ära!” tutvustamist maailmas

Välisministeerium toetab kodanikualgatusliku maailmakoristuse kampaania „Let’s Do It World Cleanup 2013“ tutvustamist maailmas. „Eesti kodanikualgatusest on tänaseks juba saanud innustust ja võitnud väga paljud inimesed, kuid keskkonna koristamisel on veel palju teha. Vaid sihipärase tegutsemisega saab midagi muuta,“ sõnas välisminister Urmas Paet.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on prügikoristusaktsioonid paljudes riikides seotud tihedalt ka tervishoiu, puhta joogivee kättesaadavuse ja inimväärse elukeskkonna loomisega vaesemates piirkondades. „Iga koristatud prügitonn muudab keskkonna puhtamaks ning paneb inimesi nägema probleemi ulatust ja sügavust,“ sõnas Paet. „Prahikoristuskampaania on ilmekas näide kodanikualgatusest ja sammukesest kestliku arengu põhimõtete juurutamisel,“ lisas ta.

Maailmakoristuse idee tekkis pärast seda, kui 2008. aastal toimus Eestis suur koristusaktsioon.

Tänaseks on „Teeme Ära!“ koristuskampaaniast välja kasvanud rahvusvahelise maailmakoristuse liikumisega ühinenud üle saja riigi. Maailmakoristuskampaania „Let’s Do It World Cleanup 2012″ raames toimus üle maailma 139 erinevat koristusaktsiooni.

Välisministeerium toetab Teeme Ära Sihtasutuse selleaastast suurprojekti „World Cleanup 2013“ 20 000 euroga arengukoostööks ettenähtud vahenditest.

Head Uudised GoodNews