1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Valsikuninga André Rieu legendaarset kontserti näeb ka Eestis
Valsikuninga André Rieu legendaarset kontserti näeb ka Eestis

Valsikuninga André Rieu legendaarset kontserti näeb ka Eestis

Fotod: Marcel van Hoorn

Ühe maailma populaarseima muusiku André Rieu iga-aastane Maastrichti kontsert on aasta oodatum sündmus, mida muusikanautijad saavad esireast jälgida kinodes üle maailma. Eestis näeb kvaliteetset kontsertelamust Forum Cinemas kinodes nii Tallinnas, Tartus kui Viljandis laupäeval, 22. juulil.

Viiulivirtuoos ja dirigent André Rieu on miljonitele tuntud kui valsikuningas ja tema Johann Straussi orkestriga antud kontserdid kodulinnas Maastrichtis pakuvad alati ülevaid emotsioone ja orkestrimuusika kõrgtaset.

Ka seekord lubab Rieu, et tulemas on meeleolukas pidu, mis täidetud draama, romantika, lõbu ja ohtra spontaanse tantsimisega otse Maastrichti tänavatel. Orkester ja arvukad tuntud külalisesinejad esitavad ajatut klassikat, valitud palu muusikalidest, tuntumaid meloodiaid läbi aegade ning loomulikult kaasakiskuvat valssi.

André Rieu ja tema 60-liikmeline Johann Straussi orkester hakkasid oma kodulinnas Maastrichtis kontserte andma täpselt 30 aastat tagasi. Rieu poja algkooliklassiruumis harjutamisega alustanud väikesest muusikute rühmast on nüüdseks välja kasvanud hinnatud orkester, mis esineb staadionitel ja kontserdisaalides üle maailma. Kord aastas aga naastakse oma kodulinna ja antakse melomaanidele eriti suurejooneline ja unustamatu kontsertelamus.

Ülekanne kinodes pakub lisaks suurepärasele muusikale ka intervjuusid Rieu endaga, kontserdi erikülaliste ja muusikutega, pilku lava taha ja paljut muud, mida näeb vaid kinolinal.

Andre ja tema oskestriga saavad rabava keskaegse taustaga Maastrichti linnaväljakul ühineda kõik huvilised Forum Cinemas kinodes Tallinnas, Tartus ja Viljandis laupäeval, 22. juulil kell 21.00.

Kontsert kestab umbes kolm tundi (koos 15-minutilise vaheajaga) ja sõnalised osad on inglise ja hollandi keeles ning ingliskeelsete subtiitritega.

Head Uudised GoodNews