1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. VAPPER POISS! 12aastane Roger Kuura sai elupäästja teenetemärgi!
VAPPER POISS! 12aastane Roger Kuura sai elupäästja teenetemärgi!

VAPPER POISS! 12aastane Roger Kuura sai elupäästja teenetemärgi!

Turvaettevõte G4S Eesti tunnustas teenetemärgiga „Vapruse eest“ 12aastast elupäästjat Roger Kuurat, kes päästis juulikuus Viljandi järves uppumisohust 6aastase poisi, teatas G4S.

14. juulil kella 16 paiku märkas 12aastane Roger Viljandi järves ujudes oma lähedal kuueaastast poissi ja tema aasta-paar vanemat õde vees mängimas. Roger nägi, et poisil on ujumisega raskusi. Vees olnud tüdruk andis omakorda märku, et poiss vajab abi.

Roger läks kuueaastasele appi ja tõi ta veest välja. Kaldal võttis lapse üle üks rannakülastaja, kes omakorda andis ta rannavalvuri hoole alla. Vetelpäästja vaatas poisi üle. Laps oli vett kurku tõmmanud, köhis ja oli juhtunust ehmunud, kuid esmaabi ei vajanud.

„Roger oli õige mees õigel hetkel õiges kohas,“ ütles G4S Eesti juhatuse liige Villu Õun teenetemärki üle andes. „Ta oskas ohtlikku olukorda märgata ja julges tegutseda – mida kaunimat siin ilmas võiks veel olla? Aitäh sulle Roger, sa oled elupäästja!“

Vapra tegutsemise eest tunnustas G4S noort elupäästjat teenetemärgiga „Vapruse eest“ ja kinkis spetsiaalselt temale disainitud G4S rannavalve teemalised elupäästja jalanõud, et noormees saaks alati abivajajale kiirelt appi tõtata.

Head Uudised GoodNews