1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Variku koolis ja spordihoones peetakse kolmapäeval sarikapidu
Variku koolis ja spordihoones peetakse kolmapäeval sarikapidu

Variku koolis ja spordihoones peetakse kolmapäeval sarikapidu

Kolmapäeval, 13. märtsil peetakse Variku kooli ja spordihoone sarikapidu.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul saab põhjalikult uuendatud Variku koolist Raatuse kooli kõrval teine kaasaegsemaid põhikoole Tartus. „Avatud õppemaastikuga ruumilahendus võimaldab kasutada tänapäevaseid õppevahendeid ja -meetodeid ning kindlasti toob see uue kvaliteedi kogu kooli õppetöösse,“ ütles Klaas. Ta lisas, et uue spordihoone valmimine parandab tunduvalt õpilaste ja kogu ümbruskonna rahva sportimistingimusi. “Variku kool on ka üks liikumakutsuvatest Tartu koolidest ja õpilaste liikuvuse edendamiseks on neil sügisest suurepärased võimalused,” sõnas Klaas.

Koolihoonest jäid rekonstrueerimise käigus alles vaid kandekarkass ja välispiirded. Neljakorruselise õppekorpuse kahel esimesel korrusel on 1.-4. klassi õpilaste klassiruumid, ülemistel korrustel avatud õpperuumid vanematele klassidele. Kooli aatrium laieneb ligi 300 ruutmeetri võrra.

Rekonstrueerimist alustati suvel kooliga külgnevast võimlast, mis lammutati täielikult. Selle asemele on kerkinud uus spordihoone, kuhu tulevad kaks täismõõtmetes korvpallisaali, jõu- ja maadlussaalid ning pesemis- ja riietusruumid.

Päeval on spordihoone õpilaste kasutuses, õhtuti on maja avatud kõigile huvilistele. Koolimaja avarale õuealale rajatakse avalikku kasutusse jäävad korvpalliväljakud ja jalgpalli miniväljakud, väike rulapark ja mänguväljak. Samuti tulevad sinna parklad ja varjualused jalgratastele.

Kooli- ja spordihoone arhitekt on Kaido Kepp (Arhitektuuriklubi), ehitaja Nordlin Ehitus. Koolihoone rekonstrueerimine läheb koos sisustusega maksma 8 miljonit eurot, millest 3,4 miljonit eurot tuleb toetusena Innovelt. Spordihoone ehitas linn oma vahenditest ja selle maksumus on koos sisustusega 2,4 miljonit eurot.

Põhjalikult rekonstrueeritud kool ja uus spordihoone avavad uksed 1. septembril.

Head Uudised GoodNews