1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Varjupaikade MTÜ andis täna preemia Tallinna Keskkonnaameti juhataja Relo Ligile
Varjupaikade MTÜ andis täna preemia Tallinna Keskkonnaameti juhataja Relo Ligile

Varjupaikade MTÜ andis täna preemia Tallinna Keskkonnaameti juhataja Relo Ligile

Varjupaikade MTÜ üldjuht Triinu Priks ja Tallinna Keskkonnaameti juhataja Relo Ligi Foto: Varjupaikade MTÜ
Varjupaikade MTÜ üldjuht Triinu Priks ja Tallinna Keskkonnaameti juhataja Relo Ligi
Foto: Varjupaikade MTÜ

4. oktoobril 2013 andis Varjupaikade MTÜ rahvusvahelise loomakaitsepäeva puhul esmakordselt üle Elmo* nime kandva preemia. Tegu on söakuse preemiaga silmapaistvale ametiisikule, kellega MTÜ-l on olnud õnn viimase aasta jooksul koostööd teha.

Tänavuse preemia andis Varjupaikade MTÜ tegevjuht Triinu Priks üle Tallinna Keskkonnaameti juhataja Relo Ligile. Tänu Relo Ligi väsimatule tegutsemisele ehitas Tallinna linn loomade varjupaiga, mis vastab igati kaasaegsetele nõuetele ning võimaldab  pakkuda peavarju 200-le kassile ning umbes 50-le koerale.

«Tallinna linn võiks olla eeskujuks teistele Eesti omavalitsustele just oma loomasõbraliku suhtumise poolest», ütleb Triinu Priks «Lisaks omanikuta või eksinud loomadele peavarju pakkumisele toetab linn ka nende ravi esimese 14 päeva jooksul»

Preemia saajale andis Triinu Priks koos tänuga üle  Tartu kunstniku Siret Rootsi graafilise lehe.

Varem on Elmo Valgamaa Veterinaarkeskuse juhatajale Urve Laidveele, Türi valla keskkonnaspetsialistile Ott Vilusaarele ning 2015. aasta preemia pälvisid kolm Rapla politseinikku – Erik Jõesaar, Arto Durejko ning Alar Smirnov.

*Preemia nimetus Elmo on tulnud Eestis esmakordselt koerte enampakkumisega lõppenud sündmusest, mille käigus Valga loomade varjupaiga töötajad püüdsid vana vangla territooriumilt kinni hooletusse jäetud koerakarja. Elmo oli üks neist kahekümne neljast, kes paistis silma oma erakordse vapruse, kuid sõbraliku ja elurõõmsa suhtumisega kõigisse ja kõigesse. Kui preemiale nime otsides lõpuks Elmoni jõuti, oli kohe selge, et see on just see õige.

Head Uudised GoodNews