1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Värska tantsijad osalevad rahvusvahelisel swingtantsuvõistlusel
Värska tantsijad osalevad rahvusvahelisel swingtantsuvõistlusel

Värska tantsijad osalevad rahvusvahelisel swingtantsuvõistlusel

DSCN24865.aprillil toimub Tartus Miina Härma Gümnaasiumis traditsiooniline swingtantsijate suursündmus KEVAD-SWING 2014. Teist aastat võtavad nimetatud võistlusest osa ka Värska tantsijad – grupp ja soolo swingi kategoorias osalejad Värska Gümnaasiumist ning 2 gruppi ja improvisatsioonilises naljakategoorias Jill’n’Jack osalejad Värska Kultuurikeskusest.

KEVAD-SWING 2014 on swingtantsusündmus, kus võisteldakse sellistes kategooriates: lindy hopi improvisatsioon, lindy hopi showd, 3 tantsu (balboa, collegiate shag, charleston), grupid, soolo swing, Jill’n’Jack. Võistlejad on oma korda jaotatud erinevatesse vanuseastmetesse.

KEVAD-SWING 2014 koondab osalejaid kolmest riigist ja üheksast tantsuklubist. Lisaks Eesti tantsijatele osalevad ka Läti ja Ukraina tantsijad ning lisaks Värska tantsijatele Tallinna, Tartu ja Viljandi tantsijad.

Swingtantsud on Ameerikast pärit paaristantsud, mille kõrgaeg oli 20.saj. 20ndatel kuni 40ndatel aastatel, mis elasid üle taassünni 1980ndatel ning on tõusnud kogu maailmas taas tähelepanu keskpunkti. Lindy hop, charleston, blues, balboa, collegiate shag, st. louis shag, east coast swing, west coast swing jpt. swingtantsude perekonda kuuluvad tantsud pakuvad tantsusaalides kogu maailmas, sealhulgas ka Eestis, tõsist konkurentsi traditsioonilistele seltskonnatantsudele – standard- ja ladina-ameerika tantsudele.

Tantsijate tantsuoskusi hindavad 4 kohtunikku – 1 Rootsist, 1 Lätist ja 2 Eestist. Õhtul pärast võistlusi saab sotsiaalselt tantsida swingi Volga restoranis (Küütri 1, Tartu). Järgmisel päeval, 6.aprillil võib osaleda Rootsi õpetaja Jenny Deurell’i soolo swingi tundides Lille Majas (Lille 9, Tartu).

Pääsme Tartu KEVAD-SWINGile saab soetada kohapealt 8 euro eest.

Tere tulemast – oma silm on kuningas!

Head Uudised GoodNews