1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Veronika Kookmaa “Nii palju talente väljaspoolt Eestit – see on suursündmus “
Veronika Kookmaa “Nii palju talente väljaspoolt Eestit – see on suursündmus “

Veronika Kookmaa “Nii palju talente väljaspoolt Eestit – see on suursündmus “

Jaan-Ivo Lukas 

Lapsena balletti harrastanud iluteenindusettevõtja ja Kasepääl asuva samovarimuuseumi omanik  Veronika Kookmaa rõõmustab, et 8. aprillil tuleb Nokia kontserimajja esinema suur grupp tipptasemel ballettiartiste.

Mida tähendab teie arvates tippesinejatega balletigala Eesti kultuurielule?

“Kindlasti on tegu ühe uhkema balletietendusega Eesti lähiajaloos. Selliseid tippmeistreid pole mõeldav tihti meie lavalaudadel tantsimas näha. Küll on eestlastest tipptantsijaid samuti maailma paisatud, keda Eestis üsna harva näha saab. Tore on aga näha nii suurt gruppi talente väljaspoolt. Kindlasti saab see olema balletisõprade tippsündmus.”

Kui sageli olete ise balletietentusi vaadamas käinud ja millised on nendest meeldejäävaimad?

” Olen ise suur tantsu austaja ning samuti kuulub sinna ka ballett. Aastas ikka korra püüan käia. Kõige meeldejäävam ja minu täielik lemmik on ikka klassika- Luikede järv”. Selle sisu on tuttav ja seda huvitav vaadata, eriti erinevates esitlustes ja esitlejatest sõltuvalt. Uut žanrit on raskem vaadata, kuna toimunut jõuab jälgida, kuid koreograafiat ja detaile mitte niivõrd hästi.”

Pühendate palju aega ja energiat oma tervise ja veetleva väljanägemise eest hoolitsemisele. Kas olete ka balletti harrastanud?

“Olen käinud ise balletikoolis pool aastat lapsena, kuid samal ajal käies võistlustantsus, läks füüsiline koormus liiga suureks ja minu kutsumuseks oli ikkagi võistlustants, mida tegin 9 aastat. Käisin trennis 3-4 korda nädalas ja kõik nädalavahetused olid võistlused. Igal alal trenni tegemine ja tippu jõudmine on tohutult suur pingutus ja eneseületus, mida hindan väga, sest tean, kui kerge on teha otsus trenn pooleli jätta. Tippu jõudmine tähendab palju tööd ja loomulikult ka armastust selle ala vastu, kuid peamine on ka andekus, ilma milleta poleks võimalik särada.”

Head Uudised GoodNews