1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. VIDEO! “Nõukogude hipid” oli vaadatuim kodumaine dokumentaalfilm
VIDEO! “Nõukogude hipid” oli vaadatuim kodumaine dokumentaalfilm

VIDEO! “Nõukogude hipid” oli vaadatuim kodumaine dokumentaalfilm

2017. aasta juunis esilinastunud Terje Toomistu pöörne dokumentaalfilm nõukogude hipi dest kogus ligi 3000 vaatajat kinodes üle Eesti.

Filmi teemaks on lääneriikides sadu tuhandeid noori hullutanud ja kogu maailma raputanud hipiliikumine 1960-70ndatel aastatel jõudis omamoodi kujul ka teisele poole raudset eesriiet. Noorte meeli haarasid raadio teel ja althõlma leviv rockmuusika. Rõhuva süsteemi varjus kujunes lillelaste liikumine, mis hargnes salajase niidistikuna mööda toonast Nõukogude Liitu.

“Nõukogude hipid” on pöörane ja tugevalt unikaalsetel ning ennenägemata arhiivimaterjalidel põhinev lugu lillelaste elust. Omamoodi roadmovie’na on see sõit Nõukogude Liidu hipiliikumise jälgedes. Režissöör Terje Toomistu lugu viib vaataja 1970ndate psühhedeelsesse undergroundi, kus rock-muusikast joovastunud pikajuukselised noored lõid range režiimi kiuste oma maailma. Süsteemi, milles püüeldi rahu ja vabaduse poole. Aastaid hiljem võtab seltskond Eesti hipisid ette teekonna Moskvasse, kus siiani tähistatakse lillelaste püha 1. juunil. Film kulgeb mälestuste radades, mille käigus elustub ajalugu.

Filmi režissöör-stsenarist on Terje Toomistu, produtsent Liis Lepik, monteerija Martin Männik, operaator Taavi Arus, helikujundaja Seppo Vanhatalo, animaator Priit Tender. Filmi levititas Menufilmid OÜ.

VAATA VIDEOT! 

 

Head Uudised GoodNews