1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VIDEO! President Kaljulaid kohtus Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Danieliga
VIDEO! President Kaljulaid kohtus Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Danieliga

VIDEO! President Kaljulaid kohtus Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Danieliga

President Kaljulaid kohtus Kadriorus Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Danieliga. Foto: Annika Haas

Vabariigi President kohtus Kadriorus täna Eestis ametlikul visiidil viibiva Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Danieliga. Kohtumisel ja sellele järgnenud lõunasöögil keskenduti kahe riigi koostööle majanduse valdkonnas ning keskkonnaküsimustele.

„Rootsi on üks meie lähemaid partnereid – seda nii poliitilisel tasandil ja kaubavahetuses, aga tegelikult on meie teed põimunud läbi ajaloo keerdkäikude ka paljude perede lugudes ning see side on tugev ka täna. Täna mõistame me maailma väga sarnaselt – nii olukorda Euroopas ja meie ümber, aga ka keskkonnaküsimusi ja –probleeme, mis järjest valusamalt päevakorda tõusevad kasvõi siinsamas Läänemere ümbruses,“ ütles president Kaljulaid vahetult pärast kohtumist ja ühist lõunasööki.

Peamisteks teemadeks, millele kohtumine keskendus, olid kahe riigi tihe koostöö majanduse vallas, eriti digiküsimustes ning keskkonnakaitse.

Kadriorust suundusid Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Daniel koos president Kaljulaidi ja hr Georgi-Rene Maksimovskiga Naissaarele, kus osalesid Püha Maarja kabeli taaspühitsemisel. Õhtul  osalevad kroonprintsess ja Eesti riigipea koos abikaasadega Tallinna lauluväljakul EV100 Üheslaulmisel.

VAATA KA TV3 VIDEOT!

Head Uudised GoodNews