1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. VIDEO! President Kersti Kaljulaid: noored, tulge 100% valima!
VIDEO! President Kersti Kaljulaid: noored, tulge 100% valima!

VIDEO! President Kersti Kaljulaid: noored, tulge 100% valima!

Tänavustel kohaliku omavalitsuste valimistel saavad esimest korda valida ka 16- ja 17-aastased. Noored on maksimalistid, seega on 100% teile paras valimisaktiivsus, lausus Vabariigi President Kersti Kaljulaid noori valima kutsuvas videos.

Täna startis president Kaljulaidi algatatud sotsiaalmeediakampaania, mis kutsub kõiki noori üles osalema kohalike volikogude valimistel ning jagama mõtteid selle kohta, mida nende kodukohas võiks muuta ja paremini teha. Kampaania teemaviide on #nooredvalima

“Esimest korda saavad valimisurnide juurde – reaalses elus pigem küll e-valimiste kodulehele – minna 16-aastased. Esimest korda lähevad valima selle aastatuhande noored. Tänasest jääb valimiste alguseni kümme päeva. See on täpselt paras aeg, et jõuaks veel mõelda ja sõpradega arutada ning vaielda ka koolitunnis, mis on see, mida te oma kodukohas muuta tahate. Ja mõelda, kes on need poliitikud, kes tahavad teie eest mõelda ja kes on need, kes lasevad teil ise mõelda ja oma mõtted teoks teha. Neid valigegi!” ütles riigipea.

Kampaaniavideos löövad kaasa veel Kristel Aaslaid, Uku Arop, Ženja Fokin, Marilyn Jurman, Daniel Levi, Hanna Martinson, Mattias Naan, Tõnis Niinemets, Tuuli Rand, Marko Reikop, Stig Rästa, Helen Sildna, Merilin Taimre ja Helene Vetik, kes räägivad, mida oleks nemad oma kodukohas tahtnud muuta, kui oleks 16-aastaselt saanud valimistel osaleda.

„Noored on ja on alati olnud maksimalistid. Miks ei võiks neil noortel, kes esmakordselt valimiskasti juurde lähevad, olla ambitsiooniks olla kõige aktiivsem valijagrupp?“ küsis president Kaljulaid ning lisas, et 100% on noorte ambitsioonidele vastav valimisaktiivsus.

Kampaania jaoks on riigipea Facebooki lehel loodud sündmus „Noored valima“, kuhu noored saavad postitada oma mõtteid sellest, mida nad sooviksid oma kodukohas muuta. Samuti saavad nad üritusega liitudes näidata, et neil on plaanis valimistel osaleda ning oma kodukandi elus aktiivselt osaleda.

Vaata kampaaniavideot!

Kampaaniasündmusega saab tutvuda SIIN!

Head Uudised GoodNews