1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VIDEOD! Kristiines avatakse põnev virtuaalreaalsust pakkuv meelelahutuskeskus
VIDEOD! Kristiines avatakse põnev virtuaalreaalsust pakkuv meelelahutuskeskus

VIDEOD! Kristiines avatakse põnev virtuaalreaalsust pakkuv meelelahutuskeskus

Juunis avatakse Tallinnas Eesti esimene spordirestoran ja meelelahutuskeskus O’Learys. Toidunautlemise ja sportlike seltskonnamängude kõrval keskendub Kristiine keskuses avatav O’Learys ka meelelahutus- ja virtuaalreaalsusatraktsioonidele, mida pole seni Eestis nähtud.

4000 ruutmeetril tegutsevas O’Learyses avatakse unreal radadega bowling, interaktiivne ronimissein ning palju teisi meelelahutuslikke atraktsioone.

“Audiovisuaalsete lahendustega unreal bowling on muutnud bowlingu veelgi kaasahaaravamaks ja mängulisemaks ning tõstnud seeläbi oluliselt ka harrastajate arvu kogu maailmas,” rääkis O’Learyse tegevjuht Elvis Tilgar. “Unreal bowlingu radu saab vastavalt sündmusele animeerida näiteks sünnipäeva teemaliseks, kosmoseks või muuks lõbusaks.”

Eestis ainulaadne on ka meelelahutuskeskusesse rajatav 3 meetri kõrgune virtuaalsete efektidega ronimissein (ingl k. Augmented Climbing Wall), millele on kaamera, projektori ja spetsiaalse arvuti tarkvara abil kuvatud graafilisi elemente. Võrreldes tavalise ronimisseinaga on tegevus tänu efektidele mängulisem ning oma oskusi ja nutikust saab proovile panna erinevate võistluste käigus – näiteks liikudes vaid ekraanile kuvatud joonte sees või püüdes kinni seina peal kujutatud elemente.

Mitmed virtuaalefektidega atraktsioonid on planeeritud ka lastele. Muuhulgas rajatakse Eestisse esimene animeeritud liivakast, mille kohal paikneva liikumisanduri ja spetsiaalse tarkvara abil kuvatakse liivale erinevaid kujutisi ja värve – nii saab laps oma kujutlusvõime abil tekitada liivale täiesti uue maailma koos ookeanis ujuvate mereelukate ning maismaal tegutsevate loomadega ja lindudega.

Väiksemate laste ala ühele seinale on loodud pilkupüüdev virtuaalne akvaarium, kus ujuvad pisikeste kunstnike poolt värvitud kalad. Atraktsioon toimib väga lihtsalt – värvitud pilt kopeeritakse spetsiaalse skänneriga arvutisse ning kuvatakse projektori abil virtuaalse tegelaskujuna seinale. Lapsel avaneb seeläbi võimalus imetleda, kuidas äsja paberil värvitud kalapoeg ellu ärkab ja koos teiste kaladega akvaariumis ringi ujub.

Lisaks juba eelnimetatutele leiab juunis Kristiine keskuses avatavast O’Learysest ka teisi virtuaalreaalsusmänge, kus on võimalik kogeda nii ameerika mägedel kui ralliradadel kihutamist, samuti laia valiku seltskonnamänge nagu korvpall, piljard, darts, lauajalgpall ja palju muud.

O’Learyse valmimine on esimene oluline verstapost Kristiine keskuse ümberehitustöödest, mille käigus saab keskus uue sise- ja välisilme. Juuni alguses avatakse keskuse esimese korruse aatrium ning juuni keskpaigas läbi kahe korruse Eesti suurim Reservedi kauplus. Kristiine keskuse ehitustöödega plaanitakse lõpule jõuda 2019. aasta viimases kvartalis.

Head Uudised GoodNews