1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viiendik ajateenistusse kutsutuid on vabatahtlikud
Viiendik ajateenistusse kutsutuid on vabatahtlikud

Viiendik ajateenistusse kutsutuid on vabatahtlikud

Alanud nädalal asub aasta viimast ajateenistuskohustust täitma 1312 noormeest, viiendik noormeestest otsustasid oma riigikaitselise kohuse täita vabatahtlikuna.

Lisaks asub ajateenistusse vabatahtlikuna ka 10 neidu, kellest viis asub teenistusse 1. jalaväebrigaadis ja viis Kirde kaitseringkonna pioneeripataljonis, suurtükiväepataljonis ning õhutõrjepataljonis, teatas kaitseressursside amet.

Ajateenistusse kutsutud asuvad teenistusse staabi- ja sidepataljonis, kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljonis, 1. jalaväebrigaadi tagalapataljonis, pioneeripataljonis, suurtükiväepataljonis, Viru jalaväepataljonis, õhutõrjepataljonis, Kuperjanovi jalaväepataljonis ja vahipataljonis.

Selle aasta viimase ajateenistusse kutsumisega alustavad 8-kuulist ajateenistust noormehed, keda õpetatakse välja reakoosseisu jaoks.

Väljaõpe ajateenistuses on reservarmee ja Eesti esmase kaitsevõime alus, mis annab põhiteadmised riigikaitsest ja õpetab tegutsema ühtse meeskonnana. Pärast ajateenistust jätkub riigikaitsekohustuse täitmine reservväelasena üksuse koosseisus, Kaitseliidus või elukutselise kaitseväelasena.

Head Uudised GoodNews