1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Vikerraadio “Luulelahingu” võitis Aapo Ilves
Vikerraadio “Luulelahingu” võitis Aapo Ilves

Vikerraadio “Luulelahingu” võitis Aapo Ilves

Aapo Ilves ja Kristel Mägedi
Foto: Ekraanitõmmis videost

Maikuu viimasel õhtul toimus kirjanike majas kirjandusfestivali HeadRead raames Vikerraadio “Luulelahingu” finaalsaade, kus kuulajate hääletuse tahtel esitasid oma tekste Kristel Mägedi ja Aapo Ilves. Saatesarja kriitikute esindusgrupp koosseisus Ilona Martson, Janek Mäggi ja Tarmo Teder valisid võitjaks Aapo Ilvese.

Lõpulahingus esitasid Kristel Mägedi ja Aapo Ilves ühe luuletuse ning kaks teksti, millele improviseeris muusikalise tausta Siim Aimla bänd. Žüriiliige Tarmo Teder:”Kuna luulet ei tehta kontrabassil, kitarril ega saksofonil, siis meie lähtusime luule hindamisel eelkõige sõnast ning seejärel muudest asjadest. Nii Kristel kui ka Aapo olid veenvad ja esinesid hästi!”

“Meil oli valida Räpina lauliku ja Viljandi ööbiku vahel – julm matemaatika valis võitjaks Aapo Ilvese,” lisas Ilona Martson.

“Luulelahingu” võitjale on auhinnaks võimalus salvestada oma luulekava, mis jõuab eetrisse Vikerraadio “Luuleruumi” saates. Aapo Ilves lubas salvestusele kaasata ka Kristel Mägedi ja Siim Aimla bändi. “Näha on, et luule läheb inimestele korda, kirjandus on lahe, see on absoluutselt kõige taga ning luule on üleüldse põhilisem – see on keele hoidmine ja struktureerimine,” sõnas Aapo Ilves auhinda kätte saates.

Möödunud aasta oktoobris alustanud “Luulelahingus” esitasid lisaks finaali jõudnud Kristel Mägedile ja Aapo Ilvesele oma luuletusi Eda Ahi, Mihkel Kaevats, Fagira D. Morti, Kaur Riismaa, Tuuli Velling, Veronika Kivisilla, Vahur Afanasjev, Sulev Oll, Maarja Kangro, Katrin Väli, (:)kivisildnik, Asko Künnap, Sveta Grigorjeva, Andra Jõgis, Indrek Lõbus, Tarmo Tuule, Birk Rohelend, Ivar Sild, Kristjan Haljak, Carolina Pihelgas, Kaija Kängsepp ja Hasso Krull.

“Luulelahingu” saatejuhid on Peeter Helme ja Jürgen Rooste.

Saate koduleheküljel luulelahing.vikerraadio.ee on võimalik kõiki saateid ja luuletusi eraldi järelkuulata.
Finaalsaate videot on võimalik vaadata ERRi portaalist menu.err.ee

Head Uudised GoodNews