1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Vikipeedias algas Tammsaare-teemaline artiklitevõistlus
Vikipeedias algas Tammsaare-teemaline artiklitevõistlus

Vikipeedias algas Tammsaare-teemaline artiklitevõistlus

Foto: www.linnamuuseum.ee

Eestikeelses Vikipeedias algas reedel avalik Tammsaare-teemaliste artiklite toimetamise võistlus, millega tähistatakse Anton Hansen Tammsaare juubeliaastat.

Võistluse korraldajateks on Tammsaare muuseum Kadriorus, sihtasutus A. H. Tammsaare Muuseum Vargamäel ja mittetulundusühing Wikimedia Eesti.

Võistluse põhieesmärk on Vikipeedias oleva Anton Hansen Tammsaare artikli täiustamine ja kõrvaleesmärk Tammsaare loomingu kohta käivate artiklite toimetamine ning uute artiklite kirjutamine.

“Usaldusväärset ja põhjalikku infot Tammsaare kohta ei ole netist lihtne leida. Vikipeedias olevad artiklid tahavad korrastamist ja täiendamist, sest tõenäoliselt ammutab enamik noori inimesi oma esmateabe kirjanikust just interneti ja Vikipeedia vahendusel”, selgitas Tammsaare muuseumi juhataja Maarja Vaino.

MTÜ Wikimedia Eesti esindaja Ave Maria Mõistliku sõnul on Tammsaare teema Vikipeedias vaja kindlasti üle vaadata. “Väga mitmed Tammsaare-teemalised artiklid on toimetamise või muude märkustega. Tammsaare juubeliaasta sees võiks vähemalt Tammsaare enda artikkel igasugu märkusemallidest vabaneda.”

Artikleid hindavad Tammsaare muuseumi juhataja Maarja Vaino, muuseumi kuraator Berit Kaschan, Tammsaare muuseumi Vargamäel juhataja Aune Suve, kirjandusloolane ja ajakirja Looming peatoimetaja asetäitja Toomas Haug ning eestikeelse Vikipeedia vabatahtlik toimetaja ja MTÜ Wikimedia Eesti liige Ott Heinapuu.

Võistlusartiklite tähtajaks on tänavu 12. november ning võitjad kuulutatakse välja 29. novembril.

Head Uudised GoodNews