1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Vilde muuseum alustab mõtlusõhtutesarjaga
Vilde muuseum alustab mõtlusõhtutesarjaga

Vilde muuseum alustab mõtlusõhtutesarjaga

Tallinna Kirjanduskeskuse Vilde muuseumis algab keelele pühendatud mõtlusõhtutesari.

Järgmistel õhtutel mõtiskletakse vaikuse-, maastiku- ja unekeele teemadel. Käesolev aasta on eesti keelele pühendatud aasta. Meie keel on üks olulisim rahvusväärtus, mida tuleb hoida ja arendada. Lisaks eesti keelele ümbritseb meid igapäevaselt aga ka mitmeid teisi „keeli“, mille valdamine aitab märgata, kuulata, taibata, luua suhteid. Neis on midagi universaalset, aga ka meile, eestlastele, omast. Keelest mitmetähenduslikuma nurga alt räägitaksegi Eduard Vilde muuseumi neljal mõtlusõhtul.

Homme, 26. märtsil mõtiskleb Annika Laats südame/emakeele üle. Mõnikord öeldakse, et võiksime rohkem osata rääkida üksteisega läbi südame. Mis keelt räägib meie süda? Kas armastusekeel võiks olla tema emakeel? Mõtiskluste vahele helisevad harfikeeled: muusikat teeb Helle Suurlaht. Õdus õhtupoolik Vilde elutoas pakub võimaluse kaasa mõtiskleda inimlikkuse, märkamise ja ligimesearmastuse teemadel.

Annika Laats on EELK Risti koguduse õpetaja, Tallinna lastehaigla hingehoidja. Viimastel aastatel on ta pälvinud mitmeid riiklikke tunnustusi humanistlike väärtuste väljendamise eest. Päevaleht valis ta Eesti mõjukate naiste tabelis 14. kohale.

Pilet 8 eurot. Kohtade arv piiratud!

Head Uudised GoodNews