1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viljandi Gümnaasiumis tuleb esimene Karjäärimess
Viljandi Gümnaasiumis tuleb esimene Karjäärimess

Viljandi Gümnaasiumis tuleb esimene Karjäärimess

Viljandi Gümnaasiumi  Foto: Rein Grünbach
Viljandi Gümnaasiumi
Foto: Rein Grünbach

6. märtsil toimub Viljandi Gümnaasiumi esimene Karjäärimess. Mess on suunatud eelkõige Viljandi linna ja maakonna gümnaasiumide abiturientidele, aga ka teistele gümnasistidele. Messil osaleb 25 erinevat haridusorganisatsiooni ülikoolidest ja kõrgkoolidest kutsekoolide ja nõustamiskeskusteni.

Ennelõunal pakuvad osalevad haridusasutused gümnasistidele ligi 25 erinevat loengut ja töötuba- Eelregistreerimise alusel on noorte seas kõige populaarsemad just erinevate kõrgkoolide esindajate loengud, mida pakutakse teemadel budisti ja kassi elude võrdlusest ja miljonäriks saamisest kuni töövestluste ja majanduse algkursusteni välja.

Kell 13 algab gümnaasiumihoone aatriumis avatud mess, kus paralleelselt saavad huvilised teavet nii infolaudadelt, -materjalidest kui ka –loengutelt. Messile on oodata üle 500 noore.

Messi peakorraldaja, Viljandi Gümnaasiumi karjäärispetsialisti-õppenõustaja RAILI TOIKKA-TAMM’e hinnangul on messi eesmärk pakkuda noortele enne kooli lõpetamist ja valikute tegemist võimalikult palju teavet. „“Iganädalaste infotunnikeste asemel koondasime kõik teabejagajad ühele päevale ning lisasime neile ka sisulise loengute osa. Seetõttu võiks noored saada koolidest ka parema ettekujutuse,“ lisas Raili Toikka-Tamm.

Viljandi Gümnaasiumi Karjäärimess toimub esimest korda, see on gümnasistidele tasuta ja kõik tegevused leiavad aset Viljandi Gümnaasiumi õppehoones Hariduse tn 2 Viljandis.

Head Uudised GoodNews