1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Viljandi Kitarrifestivali kava on selgunud ja piletid müügis!
Viljandi Kitarrifestivali kava on selgunud ja piletid müügis!

Viljandi Kitarrifestivali kava on selgunud ja piletid müügis!

Viljandi KitarrifestivalViljandi Kitarrifestival toimub 2014. aastal 14.-18. oktoobrini, järjekord on jõudnud juba seitsmenda festivalini, mille programm on endiselt mitmekesine ja pakub kõrgkvaliteetseid elamusi erinevatele maitsetele. Sündmus edendab improvisatsioonilist ja stiiliülest kiarrimängu ning pakub publikule põnevust. Nüüdsest on festivali kava avalik koduleheküljel viljandiguitar.ee ning piletid müügis Piletilevi müügipuntkides.

Festivalil astuvad üles nii kodumaised kui ka välisartistid. 2014. aasta festivali esinejad tulevad kohale Ameerika Ühendriikidest, Prantsusmaalt, Rootsist, Soomest, Inglismaalt ja Eestist. Artistide nimistusse kuulub tegijaid, kes on maailma mastaabis tõelised kitarristaarid ning kitarrihuviliste seas kõrgelt hinnatud tippmuusikuid. Nii on oma koha 2014. aasta programmis leidnud kauged külalised Jonathan Kreisberg Quartet (USA), Håkan Goohde Trio (SWE), Kalevi Uibo (FRA), Jarmo Saari (FIN), Olga Shishkina (FIN) ja Jon Gomm (UK). Kodumaised lemmikud, kes festivali raames üles astuvad on Erko Niit, Tõnu Tubli, Raul Vaigla, Kristo Käo, Ain Agan ja Robert Jürjendal ning kooslused Mart Soo kvartett, Viljandi Guitar Trio (Jalmar Vabarna, Argo Vals, Jaan Jaago), Aces of Basses (Raul Viagla, Peedu Kass, Mihkel Mälgand, Mai Agan, Ahto Abner) ja Paul Daniel kvartett (Paul Daniel, Raun Juurikas, Peedu Kass, Kaspar Kalluste).

Lisaks kontsertidele toimuvad festivali jooksul tudengitele mõeldud töötoad, kitarrimeistrite päev ning õhtused jämmid. Töötubadesse on oodatud kitarriõpilased Eestist ja välismaalt ning läbiviijateks on festivalil üles astuvad artistid – see kõik kulmineerub tudengite soolonumbrite ja festivali kitarriorkestri meeleoluka kontserdiga.

Kitarrimeistrite päevale on aga oodatud kõik kitarrihuvilised inimesed. Päeva jooksul tutvustavad Eesti parimad pillimeistrid oma käsitsi valmistatud instrumente ning samuti on kohapeal võimalus neid proovida ja tutvuda õppematerjalidega. Lisaks annavad pillimeistrid nõu ja abi, kuidas oma instrumendi eest hoolt kanda. Õhtustel jämmidel Tegelaste Toas astub üles festivali ajaks sinna organiseeritud majabänd ning üsna tihti on juhtunud ka, et mõnusate rütmide saatel annavad otsustavad oma panuse anda ka festivali esinejad! Kutsume osa saama festivali melust!

MTÜ Viljandi Kitarrifestival annab välja ka iga-aastast Tiit Pauluse nimelist Noore Kitarrimängija preemiat, mis aitab ühel väljapaistval Eesti noorel muusikul ennast kitarriõpingute alal täiendada ning võimaluse esineda järgneva aasta festivalil. Antud preemia osaliseks on olnud au saada juba kuuel noorel talendil.

Viljandi Kitarrifestivali tegevused toimuvad maalilises Viljandis, sedapuhku Pärimusmuusika Aidas, Nukuteatris, Vanas Veetornis, Jaani Kirikus ja Jazziklubis.

Kutsume teid kuulama eri muusikastiile esindavaid improviseerivaid kitarriste ning tuvuma erinevate improviseerimisvõtete, mängutehnikate ja kitarritüüpidega ning lihtsalt kaunist muusikat nautima!

Pileteid on müügil Piletilevi müügipunktides või pool tundi enne kontserdi algust kohapealt.

Head Uudised GoodNews