1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viljandi linnapea Madis Timpson: ilma noorusliku energiata poleks Viljandi see linn, mis ta on täna!
Viljandi linnapea Madis Timpson: ilma noorusliku energiata poleks Viljandi see linn, mis ta on täna!

Viljandi linnapea Madis Timpson: ilma noorusliku energiata poleks Viljandi see linn, mis ta on täna!

3. septembril allkirjastavad Viljandi linnapea Madis Timpson ja TÜ Viljandi kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval Campillo koostöölepingu Viljandi linna ja TÜ Viljandi kultuuriakadeemia vahel.

Lepingu eesmärk on arendada Viljandi linna ja TÜ Viljandi kultuuriakadeemia vahelisi sidemeid. Koostöövaldkondadeks on nii haridus, teadus ja arendus kui ka kultuur.

Linn on alati toetanud

Viljandi kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval leiab, et kuna osa kultuuriakadeemia missioonist on kogukonda panustamine, siis koostöö linnaga mängib selles väga olulist rolli. “Mul on väga hea meel, et tugevdame Viljandi linnaga koostööd. Linn on meid alati toetanud, samal ajal kui oleme üritanud panustada linna arengusse ja kultuuriellu,” sõnas Sandoval. Ka viimase aasta jooksul on mitmed kultuuriakadeemia algatused saanud õla alla just linna poolt, olgu selleks siis rahvusvahelise jazzikoolide võrgustiku IASJ’i kohtumine, Väärikate Ülikool või loengusari Omakultuuriakadeemia. “Järgmisel aastal tähistab Tartu Ülikool rahvusülikoolina tegutsemise 100. aastapäeva ning sellega seoses loodame samuti linnaga sündmuste korraldamisel koostööd teha,” lisas Sandoval.

Eesti rahvuskultuuri vaim elab Viljandis 

Viljandi kultuuriakadeemiasse õppima tulnud noored toovad aga Sandovali hinnangul siia nooruslikku vaimu. “Eesti rahvuskultuuri vaim elab Viljandis ja me püüame seda vaimsust noortes toita, sest nemad kujundavad tulevikku. Mul on väga hea meel, et kultuuri hoidmine on linnale oluline,” selgitas Sandoval.

Akadeemia tudengid on linnale abiks 

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on kultuuriakadeemia olulisust Viljandi linnale raske üle hinnata. „Ilma noorusliku energiata, mida akadeemia tudengid igal aastal meie linna toovad ja nende korraldatavate kultuurisündmusteta poleks Viljandi see linn, mis ta on täna,” tõdes linnapea. Tema sõnul kinnitab koostööleping paljusid ühiseid tegevusi, mis juba toimivad „Akadeemia tudengid on abiks hansapäevade korraldamisel. Samuti löövad nad kaasa suviste giidituuride korraldamises. Meie üldharidus- ja huvikoolid on olulised praktikabaasid paljude erialade üliõpilastele,” lisas Timpson.

Leping allkirjastatakse Viljandi kultuuriakadeemias 3. septembril kell 14.30 peale õppeaasta avaaktust.

Head Uudised GoodNews