1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viljandi maavanem esitas avatud metallitöökeskusele esimese tellimuse
Viljandi maavanem esitas avatud metallitöökeskusele esimese tellimuse

Viljandi maavanem esitas avatud metallitöökeskusele esimese tellimuse

Foto: Viljandi maavalitsus

Reedesel SA Viljandimaa Loomeinkubaatorid metallitöökeskuse avamisel esitas Viljandi maavanem Lembit Kruuse oma tervitussõnavõtus juba ka esimese tellimuse. Tema sõnul on uus keskus just selline koht, kust tellida maavanema rüü juurde sobilik peakate.

Omalt poolt kinkis maavanem metallitöökeskusele avamise puhul korstnapühkija nööbi. „Teatavasti toob korstnapühkija nööp õnne ja õnne on ikka vaja,“ ütles Kruuse. Teiselt poolt nimetas ta seda nööpi näiteks loomingulisest innovatsioonist, kuna tegu oli kõveraks painutatud Eesti ühekroonisega, millele oli lihtsalt saba taha joodetud.

„Ühtlasi loodan ma, et kui siin loomeinkubaatoris haudeaeg mööda saab, kujuneb see tõeliseks innovatsioonikeskuseks,“ soovis maavanem keskusele palju edu.

Viljandis aktsiaseltsi Viljandi Metall tootmishoones reedel, 26. aprillil pidulikult avatud metallikeskuse eesmärgiks on anda alustavatele ettevõtjatele soodsatel tingimustel võimalus oma ideede realiseerimiseks praktikas ja tootmiseks vajalike kogemuste omandamiseks kaasaegse seadmepargiga sisustatud metallitöökojas. „Avatav keskkond loob head võimalused tootearendajatele, disaineritele ja metallehistöö huvilistele ning tulevastele ettevõtjatele oma mõtete praktiliseks juurutamiseks ja katsetootmiseks. Koostööpartneriteks oodatakse ka haridusasutusi ja tegutsevaid ettevõtteid,“ öeldakse SA Viljandimaa Loomeinkubaatorid pressiteates.

Sihtasutuse teatel on metallikeskuse seadmete ja töötingimuste puhul on arvestatud võimalustega teha nii metalltäppistööd kui valmistada mitmesugustest metallidest vaba disainiga esemeid. Sisustatud on õppeklass, peenmetallitöökoda, lukksepakoda, keemialabor, kuumtöö-valuruum, samuti põhitegevust toetavad mudeltöö-, lihvimis- ja viimistluskeskkonnad. Programmjuhtimisega 5-teljeline metallitöötlemiskeskus annab hea võimaluse oma ideede katsetamiseks reaalses tootmises, mida toetab TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia prototüübikeskuse 3D seadmepark.

VAATA GALERIID!
Fotod: Viljandi maavalitsus

Head Uudised GoodNews