1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viljandi maavanem: Tervishoiu ja hoolekande ühildamine on meie piirkonna võimalus
Viljandi maavanem: Tervishoiu ja hoolekande ühildamine on meie piirkonna võimalus

Viljandi maavanem: Tervishoiu ja hoolekande ühildamine on meie piirkonna võimalus

Hetk avamiselt. Paremalt esimene (lillega) Elo Paap Viljandi maavalitsuse terviseedenduse peaspetsialist, tema kõrval kõneleb Viljandi maavanem Lembit Kruuse ning seisab
SA Viljandi Haigla juht Priit Tampere, vasakult esimene rehabilitatsiooniosakonna juhataja Rita Kedermann.

SA Viljandi Haigla tegeleb narkosõltuvuse rehabilitatsiooniga juba ligi aasta, kuid täna, 15. märtsil avati koostööpäeva raames ühtlasi keskuse renoveeritud ruumid.

Narkomaania on keeruline teema ning ühiskond suhtub sellesse eelarvamuste ja hirmuga.

SA Viljandi Haigla juhi Priit Tampere sõnul sõltume me kõik kellestki või millestki, kuid sõltuvuse liialduseks muutumise eest ei ole meist kõik alati kaitstud.
“Viljandi on julgenud väljakutse vastu võtta ning pakkuda kõrgel tasemel narkorehabilitatsiooni teenust. Valik Viljandi suunas ei olnud juhuslik. Otsustavaks sai samas kohas teiste psühhiaatriliste teenuste pakkumine ning haiglapersonali avatus uute teenuste ja ravimeetodite kasutuselevõtmiseks, ” ütles Tampere.

Viljandi maavanem Lembit Kruuse  avaldas rõõmu, et haigla liigub muutuva maailmaga samas tempos ja võtab vastu riigi poolt pakutavad võimalused uute teenuste väljatöötamiseks. ” Tugevaid ühiskondi tuntakse nende nõrkade järgi. Nõrkused aga ei muutu tugevusteks iseenesest.

Muudatustesse tuleb alati panustada. Tervishoiu ja hoolekandeteenuste ühildamisega saamegi Viljandi piirkonna võimalused maksimaalselt ära kasutada,” sõnas Kruuse.

Head Uudised GoodNews