1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Viljandi pärimusmuusika ait peab 21. märtsil oma seitsmendat sünnipäeva
Viljandi pärimusmuusika ait peab 21. märtsil oma seitsmendat sünnipäeva

Viljandi pärimusmuusika ait peab 21. märtsil oma seitsmendat sünnipäeva

Viljandi pärimusmuusika ait peab 21. märtsil oma seitsmendat sünnipäevaSeitse aastat tagasi avas oma uksed Viljandi pärimusmuusika ait. Maja, mida teatekse hea akustikaga kontserdisaalide, maalilise vaatega kohviku, Pärimsumuusika Teabekogu ja August Pulsti õpistu järgi. Seitsme aasta jooksul on aidas toiminud sadu kontserte, maja on külastanud tuhanded esinejaid ja sajad tuhanded pärimusmuusikahuvilised.

Maagilise numbriga sünnipäeva puhul aga kutsub pärimusmuusika ait oma külalised väga erilisse paika, kuhu tavainimestel kunagi varem asja pole olnud – nimelt aida keldrisse! Sinna, kuhu peidavad end enne etteasteid artistid. Sinna, kus asuvad Mulgi, Setu, Kihnu ja Viru garderoobid.

Aida kelder muutub selleks õhtul linna parimaks peopaigaks ja kõik eelpoolmainitud garderoobid muutuvad diskosaalideks, kus oma lemmikmuusikat mängivad mulgid, setud ja kihnlased. Nende hulgas Anu ja Triinu Taul, Jalmar Vabarna, Kermo Kukk, Kairi Leivo, Egert Pull ja paljud teised. Vabaloomulisi ja ettearvamatud DJ-sid ohjavad professionaalsed plaadikeerutajad – Harl:Etno, Daysleeper ja Uku Loco. Väikesest Viru garderoob saab aga Viru baar, kus külalisi tervitavad ja jooke kallavad Virumaa mehed Taavet Niller ja Tõnis Kirsipu. Mis veel? Palju veel, sest see on ju sünnipäev! Tule, avasta ja imesta!

Maagiline kood: peo algus on kell seitse, pilet maksab seitse, esimesed seitse saavad sisse tasuta, pidu kestab seitse tundi ja lahti lõigatakse seitse torti!

NB! Sissepääs keldripeole ainult aida otsauksest (maja Laidoneri kuju poolses otsas).

Head Uudised GoodNews