1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viljandi tähistab sünnipäeva
Viljandi tähistab sünnipäeva

Viljandi tähistab sünnipäeva

Algaval nädalavahetusel tähistab Viljandi linn oma 735. sünnipäeva. Pidustused algavad täna raekojas toimuvate ekskursioonidega ja kulmineeruvad pühapäeval pika laua peoga.

Täna kell 14 ja kell 16 teeb ajaloolane Heiki Raudla raekojas kaks ekskursiooni, kus tutvustab Viljandi esindushoone ajalugu ja sealt linna juhtinud inimesi. Pühapäeval kell 11 algab Lutsu tänaval pidu pika laua taga, kuhu ootatakse inimesi oma piknikukorvidega, kuid kus saab ka kohapeal kehakinnitust soetada. Linn kostitab kohaletulnuid sünnipäevakoogiga. Plaate keerutavad kohalikud elanikud ja kell 14 astub linnakodanike ja külaliste ette ansambel Puuluup. Kõik need sündmused on tasuta.

Linnapea Madis Timpson kutsub kõiki Viljandi sünnipäevast osa saama. “735 on väärikas iga ja viljandlased peaksid uhked olema, et võivad ennast nii pika ajalooga linna kodanikeks nimetada. Sünnipäeva tähistamiseks on sündmusi igale maitsele ja kindlasti leiab igaüks endale midagi meelepärast. Eriti ootame kõiki linlasi ja külalisi pühapäeval toimuvale Lutsu tänava peole,” ütles linnapea.

Head Uudised GoodNews