1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Viljandimaa alustab Eesti suure üldlaulu- ja tantsupeo eelproovidega
Viljandimaa alustab Eesti suure üldlaulu- ja tantsupeo eelproovidega

Viljandimaa alustab Eesti suure üldlaulu- ja tantsupeo eelproovidega

AjaPuudutusPuudutuseAeg logo24. jaanuaril 2014 algavad XXVI laulu- ja XIX tantsupeo „ Aja puudutus. Puudutuse aeg“ eelproovid Viljandimaal.

„Esimesena alustavad proove Viljandi spordihoones lasterühmade tantsijad. Seejärel on järg täiskasvanute rühmade käes, vahepeal kogunevad rahvamuusikud hoopis Pärnusse ning siis taas saavad Viljandis kokkulaulmist harjutada lauljad,“ rääkis Anneli Kundla, laulu- ja tantsupeo Viljandimaa kuraator.

„Eelmise aasta lõpus küll üks Viljandimaa koor valikkooride proovis Tartus juba osales, kuid tihedam eelproovide aeg hakkab pihta jaanuari lõpuga ning kestab vahelduva eduga kuni mai keskpaigani välja. Eelproovide aeg tähendab ka seda, et nende käigus hinnatakse jooksvalt tantsijate- ja lauljate taset ning mais või juunis saabub otsus, millised kollektiivid on valitud 4-6 juulini toimuvale suurele peole,“ selgitas Kundla.

Üldjuhul toimuvad laulupeo eelproovid Viljandimaal, erandiks on kollektiivid, mida maakonnas on vähe ja neil tuleb eelproovidesse sõita maakonnast väljapoole. Rahvamuusikud ja meeskoor osalevad proovides Pärnus, valiksegakoor Tartus.

Viljandimaalt kandideerib suurele peole 1821 lauljat, 921 tantsijat, 141 orkestranti, 95 liikujat ja 18 rahvamuusikut.

Kõik koolid ja kollektiivide juhid on eelproovide kavad saanud. Kui kellelgi, näiteks mõnel lapsevanemal on soov üle vaadata mudilaskooride proovide toimumisajad, siis kogu eelproovide info on leitav portaalis viljandimaa.ee.

Head Uudised GoodNews