1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viljandimaa läheb 1. juulist üle tasuta ühistranspordile
Viljandimaa läheb 1. juulist üle tasuta ühistranspordile

Viljandimaa läheb 1. juulist üle tasuta ühistranspordile

Foto: Pixabay

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Helmut Hallemaa ütles, et Viljandimaa inimesed on tasuta ühistransporti oodanud ning tunnustust väärib maakonna ühistranspordikeskuse täna tehtud otsus seda pakkuda.

„Tasuta ühistransport annab maainimestele liikumisvabaduse ja kindlustab võimaluse töökohtadele jõuda,“ ütles Hallemaa. „Viljandimaa Ühistranspordikeskus arvestas kohalike inimestega. See oli riigimehelik otsus kohalikul tasandil, millest võidab kogu maakond.“

Tasuta ühistransport annab maainimestele liikumisvabaduse ja kindlustab võimaluse töökohtadele jõuda.

Hallemaa sõnul algab maakonnas 1. juulist uus liiniveoleping ning maakonna inimesi hakkavad tasuta sõidutama 50 uut Viljandi sümboolikaga bussi.

Hallemaa ütles, et lisaks tasuta sõidu rakendamiseks mõeldud vahenditele eraldab riik kohalikele keskustele raha ka liinide tihendamiseks ja see raha on ette nähtud kõigile, sõltumata sellest, kas piirkond rakendab tasuta sõitu või mitte.

„Ühistranspordikeskustele planeeritud vahenditele lisandub tänavu riigi poolt 3,3 miljonit eurot, mis on mõeldud liinide tihendamiseks,“ märkis Hallemaa. „Viljandimaal jätkub töö veelgi parema liinivõrgu ja kvaliteetsema ühistranspordi nimel.“

Viljandimaal jätkub töö veelgi parema liinivõrgu ja kvaliteetsema ühistranspordi nimel.

Hallemaa sõnul on mitmed maakonnad juba otsustanud tasuta ühistranspordi kasuks. „Viljandimaa astus Järvamaa, Valgamaa, Tartumaa, Saaremaa, Jõgevamaa, Ida-Virumaa, Põlvamaa, Võrumaa ja Läänemaaga ühte ritta,“ märkis Hallemaa.

MTÜ Viljandimaa Ühistranspordikeskus otsustas täna, et Viljandi maakond läheb 1. juulist üle tasuta ühistranspordile.

Head Uudised GoodNews