1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viljandimaa maakondliku konkurss „Eesti kaunis kodu 2015“ võitajad
Viljandimaa maakondliku konkurss „Eesti kaunis kodu 2015“ võitajad

Viljandimaa maakondliku konkurss „Eesti kaunis kodu 2015“ võitajad

Perekond Mägi eramu Suure-Jaani linnas
Perekond Mägi eramu Suure-Jaani linnas

Viljandimaa maakondlik konkurss „Eesti kaunis kodu 2015“ on lõppenud ja võitjad selgunud. Sellel aastal osales konkursil 5 kohalikku omavalitsust, kes esitasid kokku 12 kandidaati. Kauni kodu kandidaate võis esitada kodude, suvekodude, talude, korterelamute, ühiskondlike või tootmishoonete jne. hulgast.

Parima selgitamiseks külastas maakondlik komisjon konkursil osalejaid juuni alguses.

Liivi ja Aivo Juraki Veski talu Vissuvere külas, Kolga-Jaani vallas
Liivi ja Aivo Juraki Veski talu Vissuvere külas, Kolga-Jaani vallas

Viljandi maakondliku konkursikomisjoni „Eesti kaunis kodu 2015“ esimehe Jane Lumiste arvates iseloomustab tänavusi kauneid kodusid lause: Majad, millel on tuhkatriinu lugu“. Väga mitmed hooned ja nende ümbrus on kunagi olnud  halvas seisukorras. Uutel omanikel on olnud usku ja tulevikunägemust, et majast saab veel asja. Ei ole mindud kergemat teed ja hooneid kokku lükatud, vaid remonditud ja ümbrus korrastatud. See on olnud aastatepikkune töö.

Viljandimaa selle aasta kauneimad kodud on Kolga-Jaani vallast Liivi ja Aivo Juraki Veski talu, Suure-Jaani linnast perekond Mägi eramu ning Viljandi linna lasteaed Mesimumm.

Lasteaed Mesimumm Viljandi linnas
Lasteaed Mesimumm Viljandi linnas

Viljandi maavanem, Erich Palm, tänab kõigi konkursil osalejaid augustis Olustvere mõisas.

Konkursi  eestvedajaks on Eesti Kodukaunistamise Ühendus, kes käsitleb rahvuslikku programmi „Eesti kaunis kodu“ kodukultuuri arenguks kõige laiemas tähenduses. Konkursi aktuaalsus seisneb Eesti elanikkonna kodukultuuri arendamises ja ühiskonna erinevate gruppide kasvatamises positiivsete tulemuste kaudu. Seepärast on  Eesti Kodukaunistamise liikumise patroon Eesti Vabariigi president.

Kõik maakonnad ja suuremad linnad saavad esitada presidendile autasustamiseks kolm kohaliku konkursi võitjat.

Head Uudised GoodNews