1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viljandimaa noortekeskused saavad projektidele toetust küsida
Viljandimaa noortekeskused saavad projektidele toetust küsida

Viljandimaa noortekeskused saavad projektidele toetust küsida

Viljandi maavanem Lembit Kruuse
Viljandi maavanem Lembit Kruuse

Viljandi maavalitsus kuulutas välja projektikonkursi avatud noortekeskustes läbiviidavate projektide toetuseks Viljandi maakonnas. Projekte saab konkursile esitada kuni 14.märstini. Noortekeskuste projektikonkurss panustab noorte omaalgatusele ja loovusele.

Viljandi maavalitsuse noorsootöö peaspetsialist-alaealiste komisjoni sekretär Riina Tootsi sõnul eelistatakse sel aastal konkursil projekte, mis on noorte poolt loodud ja kasulikud noortele endile ning keskenduvad noore isiku võimete ja omaduste avastamisele ning väärtustamisele.

„Eesti riigi jätkusuutlikkuse võtmeküsimus peitub inimeste võimekuses kiires ja muutuvas avatud ühiskonnas toime tulla. Oluline on mõista oma võimeid, oma tegevust ja selle tagajärgi; oskus kiiresti kohaneda, väljakutsetega toime tulla, vabalt suhelda; tähtis on osaleda kogukonna tegevustes, julgeda riskida ning olla loov,“ loetles Riina Tootsi omadusi, mida noortel on kasulik omandada.

Tema sõnul on kõikide noorsoopoliitikaga kokku puutuvate valdkondade (noorsootöö, haridus, tööhõive, tervis, kultuur, keskkond, riigikaitse, sotsiaalpoliitika, perepoliitika, kuriteoennetus) eesmärk luua eeldusi ja toetada noore kujunemist hästi toime tulevaks ühiskonnaliikmeks.

„Seekordse konkursi eesmärk on ärgitada noori välja pakkuma ja vormistama projektitaotluseks ideid, mis toetavad noore loovust ning aktiivse hoiakuga noore kujunemist,“ sõnas Riina Tootsi.

Projektikonkursil saavad toetust taotleda avatud noortekeskused ja noortetoad (s.t juriidilised isikud, juriidilise isiku asutused või nende struktuuriüksused), mis kasutavad avatud noorsootöö meetodit ning on tegutsenud praeguseks vähemalt kolm kuud. Omavad vastutavat noorsootöötajat ja ruume ning on avatud noortele vähemalt 20 tundi nädalas. Konkursil ei menetleta noorte püsi- või projektlaagrite arendamisega seotud projekte; õpilasmalevate tegevusega seotud projekte ja Erasmus + noorteprogrammi Euroopa Noored rahvusvahelise koostöö projekte.

Konkursil osalemiseks tuleb hiljemalt 14.märtsiks 2014. a esitada vormikohane projekt koos vajalike lisadega paberkandjal aadressil Viljandi Maavalitsus, Vabaduse plats 2, 71020 Viljandi (märgusõna all “Avatud noortekeskuste projektikonkurss”) ning saata projekti taotlusankeet ka elektrooniliselt e-postiaadressil: riina@viljandi.maavalitsus.ee.

Esitatava projekti toetuse ülempiir on 900 eurot. Konkursile esitatavate projektide läbiviimise tähtaeg on hiljemalt 30. november 2014. a.

Head Uudised GoodNews