1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viljandimaa vaimulikud on valmis veelgi enam kaasa rääkima ühiskonnas toimuvas
Viljandimaa vaimulikud on valmis veelgi enam kaasa rääkima ühiskonnas toimuvas

Viljandimaa vaimulikud on valmis veelgi enam kaasa rääkima ühiskonnas toimuvas

Kommunikatsiooniekspert Ivo Rull vedamas kommunikatsiooniseminari Viljandimaa vaimulikele

Viljandi maavanem Lembit Kruuse võõrustas täna, 14. veebruaril Suure-Jaanis Viljandimaa kõikide konfessioonide vaimulikke ning kutsus neid aktiivselt kaasa rääkima ühiskonnas toimuvates  protsessides.

Maavanem Kruuse tervitas kohtumisel osalenud 14 vaimulikku, tänas ning rääkis, et ainult koostöö liidab ja muudab meid tervikuna veelgi tugevamaks. „Võib palju häid ja õigeid tegusid teha, kuid kui keegi neist midagi ei tea, siis ei ole neid olemas,“ põhjendas Kruuse miks seekordsele kokkusaamisele oli kutsutud seminariosa vedama kommunikatsiooniekspert Ivo Rull. „On tähtis, et meie kõikide tegevused ja rõõm leiaksid suurema kõlapinna ning märgid meie ümber saaksid arusaadavad seletused,“ selgitas Kruuse. „Vähe tähtis ei ole seegi, kuidas me väljapoole paistame ning kuidas kasutada ära kõik kohapealsed koostöövõimalused ja selle kaudu sündiv meeletu energia. Koostööga võib teha imet.“

Viljandi maavanem Lembit Kruuse tänab ja tervitab Viljandimaa vaimulikke

Vaimulikud avaldasid seminari käigus üksmeelselt, et on valmis enam panustama kiriku tegemiste kajastamisele maakonnas ning rääkima kaasa väärtushinnangute- ja piirkonna arengu teemadel. Viljandimaa praost Marko Tiituse sõnul väärib esiletõstmist maavanema algatus vaimulikke igal aastal kokku kutsuda ning sümpaatne oli, et see toimus seminari vormis.
„ Värskendav on näha ja kuulda oma eriala tipptegijat  ning saada tähelepanekuid tänapäeval nii olulisel teemal kui seda on meediasuhtlus,“ sõnas Tiitus.

Kohtumisel osales ka Viljandimaa muinsuskaitse inspektor Anne Kivi ning kõneldi põgusalt kirikute kui kultuurimälestiste säilitamise ja kasutuses hoidmisega seonduvatest probleemidest ning võimalustest.

Head Uudised GoodNews