1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. VILJANDIS FOLKIJAD! Tänavune pärimusmuusika festival toob publikuni ligi poolsada esinejat
VILJANDIS FOLKIJAD! Tänavune pärimusmuusika festival toob publikuni ligi poolsada esinejat

VILJANDIS FOLKIJAD! Tänavune pärimusmuusika festival toob publikuni ligi poolsada esinejat

Foto: Eesti Pärismusmuusika Keskus
Foto allikas: Eesti Pärismusmuusika Keskus

Kui 23. juunil, s.o folgi esimesel päeval, pakub põhiprogramm 13 esinemist, siis 24. juunil 18, 25. juunil samuti 18 ning 26. juunil üheksa esinemist. Esinejate nimekirjas on 46 kollektiivi.

Põhiprogrammi esinejate valikusse lisandusid viimastena Ghana Star Dance Company, eksootiline tantsijate-pillimängijate rühmitus, mis sai ellu kutsutud, et anda muusikatunde keerulise sotsiaalse taustaga noortele.

Lennukitehase ööklubiprogrammi sai viimasena kinnitatud prantsuse päritolu maailmamuusika DJ Greg de Villanova, kes on folgifestivalide järelpidudel plaate mänginud juba aastaid.

Eesti artistidest pakuvad spetsiaalselt festivali jaoks tehtud erikavu Silver Sepp, Nikns Suns koos puhkpilliorkestriga Popsid, Anu Taul, kes esitab koos lastega mulgi lastelaulude plaadi „Vikerkaart otsiman“ materjali ja teised.

Lisaks esitleb Svjata Vatra oma uut heliplaati „Vabadus“, üheks õhtuks tuleb taas kokku festivali raudvara Minu Isa Oli Ausus Ise ja harva esinev Paabel laseb Folgi esinemiskava koostada oma fännidel. Lisaks astuvad nelja päeva jooksul seitsmel pealaval üles tavapärased publikumagnetid – Zetod, Curly Strings, Maarja Nuut, Mari Kalkun, Torupilli Jussi Trip ja paljud teised.

Tänavuste festivali kontserdipaikade valikus on taas Sakala keskuse taga paiknev Kultrahoovi lava. Samas on alles jäänud ka Viljandi muuseumi hoovis asunud esinemispaik, küll aga ei leia kontserdikohana tänavu rakendust lauluväljaku esine.

Üheks tänavuse festivali suuremaks uuenduseks loevad korraldajad Lennukitehase ruumide senisest mahukamat kasutuselevõttu. Seal leiab kahel õhtul ja kahes saalis aset tantsulise maailmamuusika ööklubi Folk Factory. Tavapäraselt on ülejäänud esinemispaikadeks EMT ja Elioni Kaevumäe lava, A. Le Coq’i Kirsimäe lava, Jaani kirik ja pärimusmuusika ait.

Head Uudised GoodNews