1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VIRTUAALNE VISIIT I President Kaljulaid uurib virtuaalsel maakonnavisiidil Ida-Virumaa toimetulekut kriisiga
VIRTUAALNE VISIIT I President Kaljulaid uurib virtuaalsel maakonnavisiidil Ida-Virumaa toimetulekut kriisiga

VIRTUAALNE VISIIT I President Kaljulaid uurib virtuaalsel maakonnavisiidil Ida-Virumaa toimetulekut kriisiga

President Kersti Kaljulaid on täna virtuaalringkäigul Ida-Virumaal, kus kohtub piirkondliku kriisistaabi, Ida-Viru Keskhaigla ning ettevõtluse esindajatega, ja saab ülevaate Narva ning Kohtla-Järve linnavõimude tegevusest ja muredest kriisi ajal.

Eilse seisuga oli Ida-Virumaal koroonaviiruse diagnoosi saanud üle 30 inimese. Ida-Virumaa kriisistaap koordineerib tegevust omavalitsuse ja riigiasutuste vahel ning videokohtumisel Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu ja Ida-Viru päästekeskuse juhi Ailar Holzmanniga räägitakse sellest, milline on Päästeameti ja kriisistaabi silme läbi praegu olukord Ida-Virumaal.

Kuidas Narva linn väljakutsetega toime tuleb, räägib Narva linnapea Aleksei Jevgrafov. Milline on kriisiaegne olukord suuruselt viiendas Eesti linnas Kohtla-Järvel, sellest annab ülevaate Kohtla-Järve linnapea Ljudmilla Jantšenko.

Ida-Viru Keskhaiglas on praeguse seisuga mitu koroonaviiruse diagnoosi saanud patsienti ning haigla on tegemas ka ümberkorraldusi, et olla valmis ravivajaduse oluliseks kasvuks ka seal piirkonnas. Haigla ja töötajate valmisolekut analüüsitakse juhatuse esimehe Tarmo Bakleriga.

Esfil Tehno on ainus sertifitseeritud kaitsemaske tootev ettevõte Eestis, kes valmistab ühes vahetuses kuni 10 000 maski päevas. Ettevõtte juhi Araik Karapetjaniga räägitakse maskide tootmise suurendamise võimalustest ja ületamist vajavatest takistustest. Metalliettevõtte Fortaco tegevjuht Larissa Šabunova annab ülevaate, kuidas kriis ettevõtte tegevust on mõjutanud.

Lisaks annab riigipea Narva abiturientidele ühiskonnaõpetuse koolitunni ja vastab õpilaste küsimustele. Samuti annab president Kaljulaid intervjuu Põhjarannikule.

Head Uudised GoodNews