1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Virumaad ootab aasta suurim rahvapidu
Virumaad ootab aasta suurim rahvapidu

Virumaad ootab aasta suurim rahvapidu

Virumaad ootab aasta suurim rahvapidu
Foto: Kaevurite päev

31. augustil toimuv traditsiooniline Kaevurite päev pakub Toilas nii muusikalisi elamusi, sportlikku hasarti kui ka toredat tegutsemist pere väiksematele. Traditsiooniliselt tunnustatakse parimaid kaevureid ja toimuvad mäemeeste mõõduvõtmised nii isetegevuses kui erinevatel spordialadel.

Õhtusteks peaesinejateks on kell 18.00 lavale astuv Swingers ning kell 19.45 esinev Rootsi bänd Secret Service. Uuendusena on üritusel ka jazziala, mis laiendab sündmuse mere äärde ja kutsub külalisi nautima häid veine ja muusikat. Esinevad Virumaa parimad jazzartistid eesotsas Boris Paršini jazziansambliga ning Sillamäe muusikakooli jazzbändiga More Drive. Jazzitelk on avatud pärastlõunal kella kolmest kümneni. Kaevurite päeva juhivad Birgit Õigemeel ja Tanja Mihhailova.

Tänavu on Kaevurite päeva korraldamisel jõud ühendanud piirkonna kaks olulisemat põlevkiviettevõtet: Eesti Energia ja Viru Keemia Grupp (VKG). Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimees Veljo Aleksandrov avaldas lootust, et üritusele tuleb palju kaevureid ja nende lähedasi. Samas on 31. augustil Toila parki oodatud ka need inimesed, kes otseselt kaevandustega kokku ei puutu, kuid kelle jaoks siinne põlevkivipiirkond kodupaigaks on. „Kaevurite päevast on kujunenud aastakümnete jooksul üks iseloomulikumaid Ida-Virumaa pidustusi. Olen kindel, et ka tänavune sündmus tuleb meeleolukas ja tuletab kõigile taaskord meelde, kui paljud tublid inimesed Eesti energiatootmisesse põlevkivi kaevandamisega oma olulise panuse annavad,“ sõnas Aleksandrov.

VKG Kaevandused juhatuse liikme Margus Kottise sõnul on ka temal väga hästi teada, kui palju tähendab Kaevurite päeva traditsioon iga kaevuri ja kohaliku elaniku jaoks. „Mul on eriti hea meel olla tunnistajaks kaevurite päeva populaarsuse tõusule. See näitab põlevkivitööstuse tugevust ja on piirkonna arengu tunnuseks, mis on oluline mitte ainult põlevkivisektoris töötavatele inimestele vaid kõigile kohalikele elanikele“.

Lastealal toimuv programm on tänavu indiaani-teemaline. Keskpäevast kuni kella seitsmeni on avatud töötoad, batuudid ja 3D planetaarium. Toimuvad erinevad mängud ning etendatakse näitemängu. Õhtul kell kaheksa pakub nooremale põlvkonnale tantsulusti lastedisko. Kogu meelelahutusprogramm on osalejatele tasuta.

Tavapäraselt toimuvad Kaevurite päeval ka spordivõistlused. Kaevurid võistlevad nii rammumeeste jõuproovis kui ka saapaviskamises. Päeva tipuks on VKG ja Eesti Energia jalgpallimeeskondade traditsiooniline võistlus.

Kella üheteistkümnest kuueni toimub üks piirkonna suurimaid käsitöölaatasid. Möödunud aastal võttis laadast osa 50 käsitöö tegijat ja müüjat.

Sündmuse täpsema programmi leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews