1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. VISIIT EESTISSE! Eesti riigipea kohtus Gruusia peaministriga
VISIIT EESTISSE! Eesti riigipea kohtus Gruusia peaministriga

VISIIT EESTISSE! Eesti riigipea kohtus Gruusia peaministriga

GruusiaPM02„Eesti kiire lõimumine Euroopa Liiduga näitas selgelt: edukad saavad olla riigid, kes toetuvad reformides alati õigusriigi ja demokraatia põhimõtetele, mille lahutamatu osa on sõnavabaduse austamine ning valitsuse ja opositsiooni vastastikku lugupidav tegutsemine,“ ütles president Toomas Hendrik Ilves, kes kohtus Eestisse visiidile saabunud Gruusia peaministri Irakli Garibašviliga.

„Gruusia muutused on viimasel kümnendil olnud suured ning lähendanud teid nähtavalt Euroopa Liidule ja NATO-le. Järgmisel aastal jõuame loodetavasti Gruusia-Euroopa Liidu viisavabaduseni, mis on oluline tähis meie ühisel teel,“ tõdes Eesti riigipea.

GruusiaPM01Eesti on endiselt valmis jagama Gruusiaga oma toetust, meie eurolõimumise ja NATO-ga liitumise kogemust, kinnitas president Ilves. Ta rõhutades kahe maa tihedat koostööd e-valitsemise vallas, mis hõlmab ka keskvalitsuse tegevust ja samuti näiteks e-valimiste pilootprojekti.

Eesti riigipea julgustas Gruusiat süvendama eurolõimumist, mille lahutamatu osa on valitsuse tegevuse pidev selgitamine avalikkusele, ning hoidma Euroopa alusväärtusi.

GruusiaPM03„Otsekoheselt öeldes on see Gruusia rahva võimalus ja Gruusia poliitilise juhtkonna kohustus,“ kordas ta oma sõnu juunikuiselt visiidilt Tbilisisse. Gruusia riigipea Giorgi Margvelašvili ütles siis meeldejäävalt: „Täna ehitame me vaba, demokraatlikku, Euroopa Gruusiat.“

Nüüdsel kohtumisel peaminister Garibašviliga pidas president Ilves oluliseks riigijuhtide tihedat, usalduslikku ja tulemuslikku koostööd kaasaegse ja turvalise Gruusia nimel. Selline sisemine koostöö ning valitsuste vahetumisest sõltumatu reformide järjepidevus oli üks Eesti edukuse eeldusi, meenutas president Ilves.

Head Uudised GoodNews