1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Vjatšeslav Novikovi juubelikontsert toob Tallinnasse kolme klassiku klaverimeloodiad
Vjatšeslav Novikovi juubelikontsert toob Tallinnasse kolme klassiku klaverimeloodiad

Vjatšeslav Novikovi juubelikontsert toob Tallinnasse kolme klassiku klaverimeloodiad

Vjatšeslav Novikov24. aprillil kell 19 toimub Tallinna Mustpeade majas Vjatšeslav Novikovi juubelikontsert, kus tulevad klaveril esitamisele Mozarti, Schuberti ja Chopini muusikapalad. Soomes elav Ukraina pianist Vjatšeslav Novikov on Eesti publiku hea tuttav, kõik ta  senised klaveriõhtud Eestis on pälvinud vaimustunud vastuvõtu, siin on kõrgelt hinnatud tema meistriklassi.

Novikov on sündinud Ukrainas Harkovis, alates 1989. aastast elab ja töötab Soomes. Ta on õppinud Kiievi Konservatooriumis professor Vsevolod Topilini juures, kes on Heinrich Neuhausi õpilane. Novikovi muusikaline tähelend algas Kiievi Filharmoonia solistina. Ta on ka Kiievi Trio asutajaliige, esinenud endise Nõukogude Liidu paljudes paikades. Viimastel aastatel on ta aga solisti ja kammermuusikuna üles astunud Soomes, Venemaal, Brasiilias, Jaapanis, Ukrainas, Saksamaal, Türgis.

1998. aasta novembris esines Vjatšeslav Novikov üle hulga aja taas Eestis, pälvides publiku ja kriitikute samavõrd vaimustunud vastuvõtu. “Sel õhtul oli saalis tunda geniaalsuse hõngu!” — nii kirjutas Lilian Semper tollal Eesti Päevalehes. Ka Novikovi uuel kodumaal Soomes on tavaks kirjutada temast ülivõrdes. “Novikov kuulub klaverit mängivate mõtlejate eliiti!” — nii kirjutas Seppo Heikinheimo ajalehes Helsingin Sanomat 1989. aastal, kui Vjatšeslav Novikov sinna elama asus.

Piletid 12 ja15 eurot on müügil Piletilevi müügipunktides ja tund enne algust kohapeal. Kontserti toetavad Tallinna Kultuuriväärtuste Amet ja Eesti Kultuurkapital.

Head Uudised GoodNews