1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VÕIMAS! GALERII! Vabadust ihkavad Eesti mehed täitsid Vaba Lava
VÕIMAS! GALERII! Vabadust ihkavad Eesti mehed täitsid Vaba Lava

VÕIMAS! GALERII! Vabadust ihkavad Eesti mehed täitsid Vaba Lava

Vaba Mehe Tee
Fotod: Igor Skalkin

Pühapäeval, mis oli ühtlasi ka isadepäev, toimus Tallinna Telliskivi Loomelinnaku Vabal Laval suurseminar meestele “Vaba mehe tee”, mis tõi saali tugevama poole esindajaid täis.

Seejuures olid kohale tulnud mehed tavapärasest avatumad, nad kätlesid, vestlesid elavalt ja tundsid ennast vabalt – Vabal Laval leidis aset meeste omavaheline kogemuste vahetamine, kus avatult ja avalikult räägiti sellest, millised on meeste mured, kuidas neist jagu saab ja kuidas on juba saadud.

Seminar nagu raamatu lugemine, kust saab palju vajalikku teada

Üks korraldajatest, ettevõtja, jooga ja meditatsioonide praktiseerija ning õpetaja ja enesearengu nõustaja Raivo Juhanson ütles, et huvi ürituse vastu oli üle ootuste suur – kui oodati umbes 200 osalejat, siis kohale tuli ligi 400. Tema sõnul meeldis seminar tagasiside järgi võttes osalejatele väga ja selle lõpus toimus silmnähtav avanemine. „Selline kogemuste jagamine on nagu õpetliku raamatu lugemine, kust saab palju vajalikku teada,“ selgitas ta.

Vaba Mehe Tee

Õige asi õigel ajal

Seminaril ettekandega esinenud sisekujundaja, ettevõtja, Osho meditatsioonide juht, joogaõpetaja ja sidekoe massaaži terapeut Tiit Trofimov lisas, et tänusõnade järgi otsustades said mehed ettevõtmisest palju kasu. „Mehed tulid pärast üritust tänama, öeldes, et selline seminar oli just õige asi õigel ajal ja nad said palju vastuseid,“ rääkis Tiit Trofimov. „Ka mulle endale oli see suur väljakutse ja õppetund suure auditooriumi ees esinemisel, ning sain meeste saalist tulnud vastukajadest inspiratsiooni juurde.“

Vaba Mehe Tee

Tunnete allasurumine pole hea

Raivo Juhansoni sõnul saavad mehed läbi oma kogemuste jagamise aru, et kõigil neil on mingid ühised mustrid sees, läbi nende lahti rääkimise aga saab neist mustritest teadlikumaks ja nii saab eluga edasi minna. „Meestena oleme harjunud olema tugeva selgrooga, ei julge tunnistada oma hirme ja valu, ja kui keegi tuleb abi pakkuma, ei oska me vastu pakutut võtta. Kui teine mees räägib oma kogemustest, saame me teavet, kuidas oma elu paremaks muuta,“ seletas ta. Esivanematelt pärandusena saadud teadmine, et mees peab olema tugev ja kõigega hakkama saama, kuhjab Raivo Juhansoni sõnul kohustusi ja tekitab hirmu, sest mees ei tea, kuidas edasi minna, tunnete allasurumine aga võib tuua kaasa haigestumise.

Vaba Mehe Tee

Mehed ei pea olema supermehed

Motivaatori juhtide ja meeskondade koolitaja, meditatsioonide ja jooga praktiseerija Kaido Pajumaa ütles, et kõnealused probleemid polegi vaid Eesti meeste jagu, see on üleüldine, ülemaailmne tendents, kus meestelt oodatakse seda, mida nad sisimas võib-olla ei tahagi ühiskonnale pakkuda. „Nad tahavad olla lihtsalt inimesed, aga need ootused, mis meestele peale pannakse, ei luba olla lihtsalt inimesed, vaid peavad olema supermehed. Kui mehed vaatavad ennast lähemalt, näevad nad, et see on vaid fiktsioon,“ kõneles Kaido Pajumaa. Tema õpetab ka oma poegadele, et tuleb olla endaga kontaktis, alati rääkida, ka siis, kui ollakse solvunud või vihane, sest tunded tuleb välja näidata.

Vaba Mehe Tee

Urmas Sõõrumaa teeb ebaõnnestumistest võidud

Seminaril osalenud Arno Kaerama sõnul jättis talle eredaima mulje Urmas Sõõrumaa esinemine, kes rääkis nii oma saavutustest, sealhulgas ka varanduse suurusest, kui ka ärimehena põrumistest, ning ühtlasi jutustas ka sellest, kuidas ta oma teenitud rahaga inimesi aitab. Esineja jutust jäi talle meelde veel ka see, et Ambruri ja Härjana laseb too noole lendu, ja kui see tabab valesse kohta, siis ta lihtsalt teeb sinna märklaua ümber, ehk siis teeb ka ebaõnnestumised mingil moel võitudeks.

Vaba Mehe Tee

Seminar tuleb ka naistele

Korraldajatel on plaanis sellist seminari kevadel uuesti teha ja siis räägivad mehed taas oma elust avalikult ja avatult, kuid seekord naistele. Kuna korraldajatelt küsiti sel korral palju selle kohta, miks naisi üritusele ei oodatud, siis selgitas Raivo Juhanson, et kui saalis on kasvõi üks naine, siis pole mehed enam nemad ise, aga kui naisi kohal ei viibi, siis on mehed nagu vennad ja julgevad kogemusi sügavamalt avada.

Vaba Mehe Tee

VAATA GALERIID!
Fotod: Igor Skalkin

LOE KA, MILLISEID RAAMATUID MEESTELE SUURSEMINARIL “VABA MEHE TEE” MÜÜDI!

Head Uudised GoodNews