1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Volta kvartalis valmis Eesti suurim šabloonimaaling
Volta kvartalis valmis Eesti suurim šabloonimaaling

Volta kvartalis valmis Eesti suurim šabloonimaaling

Eesti suurim šabloonimaaling3Eesti kuulsaim šabloonikunstnik Von Bomb maalis Volta kvartali aiale Eesti suurima stencil-tehnikas tänavakunsti maalingu. Käsitsi lõigatud šabloonide abil kaeti üle 300 m² suurune pind.

„Trotsisime tuult, vihma ja lund ning otsisime ajaaknaid, millal saaks värvida, sest ilmastikutingimused olid nii suure projekti jaoks ekstreemsed,“ sõnas Von Bomb ehk Indrek Haas. „Koos ettevalmistustöödega võttis tõenäoliselt Baltimaade suurima stencil-projekti tegemine aega tervelt ühe kuu. Katsime 100 meetrit pika ja 3 meetrit kõrge aia tihedalt graafikaga ning see kõik oli käsitöö, alates šabloonide välja lõikamisest kuni müüri katmiseni värviga. Maalingu seinale kandmisel olid mul abiks Jaan Kroon ja tätoveerimiskunstnik Ilja Samöwar.“

Eesti suurim šabloonimaaling2

„Töö pealkirjaks või motoks sõnastasime töö tellija Endover Kinnisvaraga „New York meets Kalamaja“,  väärtustades nii Volta kvartali tööstusajalugu, kuhu on kujunemas arhitektuurselt omanäoline ja terviklik elukeskkond,“ lisas Von Bomb.

Endover Kinnisvaral on Volta kvartalis juba valminud industriaalne eluhoone 47B Loftid ja planeerimisel on hoone aadressil Tööstuse 47D.

Eesti suurim šabloonimaaling

Stencil art on trafareti- või šabloonikunsti tehnika, mis on viimase 15 aasta jooksul olnud populaarne tänavakunsti tehnika. Tuntumatest kunstnikest kasutab sama tehnikat näiteks Banksy.

Head Uudised GoodNews