1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Von Glehni Teater avab oma esimese hooaja
Von Glehni Teater avab oma esimese hooaja

Von Glehni Teater avab oma esimese hooaja

13. septembril avab Von Glehni Teater pidulikult oma hooaja üritustesarjaga Sofa Club, mis tutvustab kord kuus nii eesti kui ka välismaiseid bluusilauljaid. Sari sünnib koostöös Rakveres juba aasta tegutsenud Buena Vista Sofa Club’iga. Avapaugu Glehni teatris annab Rumeenia bluesilaulja Southernman Robbie.

Esimest korda Põhja-Euroopa esinev Southernman Robbie on Rumeenia kantri-bluusi laulja, kitarrist ning laulukirjutaja, kelle suurimad eeskujud on deltabluusi pioneerid Skip James ning Mississipi John Hurt. Oma arhailise muusikaga viib ta kuulajad rännakule Doonau jõe metsikutele kallastele ning Mississipi delta tumedasse minevikku. Tema repertuaari moodustavad põhiliselt arhailised bluusistandardid, mille vahele põimib Robbie oskuslikult ka omaloomingut, mis klassikutele millegi poolest alla ei jää.

Glehni teatri uuel hooajal saab osaleda mitmetes töötubades. Näitleja ja lavastaja Margus Prangel juhendab kurgulauluhommikuid, Improteater annab kursuseid täiskasvanutele, tudengitele ja gümnasistidele. Teatrimajas tegutseb ka draamaring 14-17-aastastele.

Iga kuu eelviimasel reedel oodatakse kõiki osa saama Improreedest, kus kõik stseenid sünnivad otse laval koostöös.

Sügisel saab näha ka Von Glehni Teatri lavastusi. Etendub Margus Prangeli lavastatud “Pesukaru pidupäev”, “Viimne pidu” ja värskelt valmiv sketšikava “Näkid õngitsemas”. Samuti on iga kuu Glehni teatri laval üks tuntud stand-up koomik.  Avaetenduse annab Tõnis Niinemets 28. septembril oma ülimenuka power up comedyga “Homme on täna”.

Oktoobrist hakkab teatrimaja iga laupäev ja pühapäev näitama Euroopa väärtfilme nii lastele kui ka täiskasvanutele koostöös Menufilmid OÜ-ga.

Head Uudised GoodNews