1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Voronja galerii esitleb Tähtveres Peeter Krosmanni näitust „Palju pilte“
Voronja galerii esitleb Tähtveres Peeter Krosmanni näitust „Palju pilte“

Voronja galerii esitleb Tähtveres Peeter Krosmanni näitust „Palju pilte“

Peeter Krosmann
Peeter Krosmann

5. aprillil kell 12:00-18:00 on Tähtvere linnaosa kultuuriloolises majas, Mairi, Lauri, Hermani ja Lukase kodus K. A. Hermanni 8-1 avatud Voronja galerii viies korternäitus, kus esitletakse kunstnik Peeter Krosmanni ateljeesse kogunenud piltide kihistusi.

Peeter Krosmann (1971) on õppinud K. Mägi nimelises maalistuudios ja TÜ maaliosakonnas, täiendanud ennast Läti kunstiakadeemias ja Helsingis. Näitustel esineb ta alates 1990. aastast. Töötab Tartu Kunstikoolis maali ja illustratsiooni õpetajana. Eelmisel aastal sai Peeter Krosmann koos Nadežda Tšernobaiga A. Vabbe preemia Puusepa 6 kliinikus tehtud sgrafiito eest.

Viienda korternäituse paigas, K. H. Hermanni 8 asuvas majas on tuntud kunstnikest elanud Elmar ja Linda Kits, Saskia Kasemaa, Suumani Sass ja Imat Suumann. Ateljeena on maja kortereid kasutanud Lüüdia Vallimäe-Mark ja Ülo Õun. Kunstnik Peeter Krosmann on üles kasvanud K. A. Hermanni tänaval.

Kaks suve Peipsiveerel, Varnja külas tegutsenud Voronja galerii kolis talveks linna ja avas aasta alguses Tartus korternäituste sarja. Esimesel näitusel Ülejõe linnaosas esitleti Anna Hõbemäe ja Kairo teoseid, teisel näitusel Supilinnas oli seintel Meiu Mündi looming, kolmandal näitusel Karlovas sai vaadata Kalli Kalde õilmaale ning neljandal näitusel Annelinnas Martiini värsket fotosarja.

Head Uudised GoodNews