1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Voronja galerii X korternäitusel saab näha Maria Evestuse muinasjutulisi teoseid
Voronja galerii X korternäitusel saab näha Maria Evestuse muinasjutulisi teoseid

Voronja galerii X korternäitusel saab näha Maria Evestuse muinasjutulisi teoseid

maria-evestus-lugude-loomine15. detsembril kell 18 avatakse Voronja galeristide kodus, Karlovas, Tolstoi 14-2, järjekorras kümnes korternäitus, kus esitletakse Maria Evestuse muinasjutuhõngulisi teoseid. Näitusel eksponeeritakse Evestuse uusimat loomingut, aga näha saab ka varasematelt näitustelt tuttavaks saanud teoseid.

Maria Evestus on Eesti illustraator ja maalikunstnik. Tema loomingut iseloomustab üleüldine esteetiline illustratiivsus, mis oma dekoratiivsuses koos tuttavate ja tihti lausa kitšlikult armsate elementidega kutsub vaatajat oma mängumaailma. Evestuse loodud maailmadega lähemalt tutvudes ilmnevad erinevad, rohkete sümbolite poolt juhitud narratiivid, mis on esitatud vaatajaile endile lõpuni mõtlemiseks. Üks mis on kindel – teose armsa värvikireva pinna alt on võimalik igaühel leida midagi oma sisemaailma järgi, nii õudsat kui ka õndsat. Domineerivad mustrid/rütmid/kordused, sümmeetria ja polaarsed vastandid. Kohtame muinasjututegelasi, mänguasju, kasse, müütilisi olevusi ning korraga nii sümbolistlikku, pop-sürrealistlikku kui ka sakraalset õhustikku.

2014. aastal Tartu Kõrgema Kunstikooli lõpetanud noor kunstnik on oma omapäraste segatehnikas teostega tuntust kogunud Tartu Noore Kunsti oksjonitel ning esinenud mitmete isik- ja grupinäitustega üle Eesti ning väljaspoolgi. Tartu korternäitus on Maria Evestuse üheteistkümnes personaalnäitus, lisaks on ta osalenud kolmekümnel Eesti ja Soome grupinäitusel.

Maria Evestuse näitust saab galeristide kodus, Tartus, Karlova linnaosas, Tolstoi 14-2, näha peale avamist veel kolmel päeval. Näitus on avatud detsembri reedetel, 16.12, 23.12 ja 30.12 kell 14-18.

Head Uudised GoodNews